Місто

Працівники житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ» вимагали люстрації Куришко

6 February 2015, 16:32

5 лютого близько двох сотень працівників житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ» під стінами головного управління Міндоходів у Житомирській області вимагали звільнення Лілії Куришко. Люди кажуть: вони обурені тим, що остання намагається уникнути люстрації, прикриваючись посвідкою учасника бойових дій.

«Ми просто пришли сюди виступити проти таких дій. На даний момент відомо, що Лілія Куришко підпадає під дію закону про люстрацію, але усіма силами намагається залишитися в кріслі»,- говорить один з працівників, який прийшов на мітинг.

Не дочекавшись Куришко під податковою, протестувальники рушають до Богунського районного суду, де має слухатися її справа. Чоловік чиновниці через суд вимагає, аби дружина повідомила керівництво про те, що неодноразово перебувала у зоні АТО і тому не підпадає під дію закону про люстрацію.

«Чоловік пані Куришко Дереча подає позов до суду, щоб заборонити Державній фіскальній службі України її звільняти на підставі того, що в них є дитина, яку, за усною домовленістю між подружжям, має утримувати Куришко. Крім того, Дереча хоче зобов'язати дружину сповістити керівництво, що вона неодноразово перебувала в зоні бойових дій і має право отримати посвідчення учасника АТО. В нас є лист про те, що пані Куришко підлягає звільненню. Відповідь датована 5 грудня. Вони розіграли таку сцену з чоловіком спеціально і саме таким чином вона намагалася залишитися на посаді», - переконує голова ГО «Народний люстратор» Олександр Петренко.

Засідання суду так і не відбулося - позивач свою заяву відкликав. Втім, працівники кондитерської фабрики йдуть вимагати люстрації чиновниці до обласної прокуратури. Голова спостережної ради житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко переконує: Лілія Куришко ні в якому разі не повинна лишитися на посаді.

«Ми давно вимагаємо її звільнення. Куришко працювала під час керування Януковича, вона підлягає під люстрацію. Вона не повинна працювати на такій посаді. Ми прийшли сьогодні сказати, що Куришко не може бути учасником АТО апріорі, а також прийшли сказати, що Куришко не може працювати на посаді голови ДФС у Житомирській області в зв'язку з тим, що вона брехуха, хабарниця, корупціонер»,- сказав Бойко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі