Влада

Колектив Житомирської обласної лікарні підтримав кандидатуру Миколи Прилипка на посаду головного лікаря

17 February 2015, 11:37

Колектив Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського підтримав кандидатуру виконувача обов’язків головного лікаря Миколи Прилипка на посаду головного лікаря закладу та прийняв проект звернення до голови Житомирської обласної ради.

На загальних зборах працівників установи 16 лютого обговорили усього два питання – результати роботи лікарні за 2014-й рік та висунення кандидата на посаду головного лікаря.

«Як ви знаєте, конкурс на посаду поки відкладений у зв’язку з невідповідністю документації кандидатів певним вимогам. Був відправлений ряд запитів у різні інстанції по роз’ясненню тих питань, які виникали, і конкурс затримується. Гадаю, позиція нашого колективу залишається такою ж, як і раніше. Зі своїм кандидатом ми визначитися, а сьогодні пропонуємо узгодити деякі формальності», - розпочав обговорення другого питання голова громадської ради обласної лікарні Валерій Поліщук.

Микола Прилипко зазначив, що він виконує обов’язки головного лікаря з липня 2014 року.

 «Є наказ, прийнятий міністерством охорони здоров’я і затверджений Мінюстом від березня 2002 року, у змінах до якого від 2003 року були встановлені кваліфікаційні вимоги до головного лікаря обласної клінічної лікарні. Ці вимоги не дозволяють жодному нашому лікареві брати участь в конкурсі, тому що наші фахівці, за винятком трьох, не відповідають цим вимогам», - висловився в. о. головного лікаря Микола Прилипко.

Він нагадав, що 30 січня в облдержадміністрацію були запрошені 7 претендентів на посаду головного лікаря обласної лікарні. Один із претендентів – Ігор Сабадаш – відмовився від участі у конкурсі.

«Враховуючи те, що відбувалось 30 січня, а потім ще раз, коли невеличка група людей, які не мають прямого відношення до медичної галузі і не відомо, чиї інтереси вони представляють, намагаються звинуватити наш колектив, обливають його брудом і стверджують, що нормальних фахівців у Житомирській клінічній лікарні немає, я вважаю, що це невірно. Я хочу, щоб  претендентом №1 на посаду головного лікаря був представник нашого колективу, не обов’язково я. Хотів би почути вашу думку (стосовно своєї кандидатури), що змінилося за ці 6 місяців. А далі колектив має прийняти рішення», - сказав Микола Прилипко.

Микола Прилипко

Представники громадських організацій Віктор Джигирей і Павло Ментов

Свою підтримку кандидату висловили представники обласної спілки афганців Павло Ментов, Всеукраїнського об’єднання «Майдан» м. Житомира Віктор Джигирей, керівник волонтерського штабу ГО «Самопоміч» м. Житомира Олександр Рибак та представник «Автомайдану Житомир» Ігор Горбачевський.

«Ми прийшли як представники громадських організацій, які вдячні колективу лікарні», - розпочав свій виступ Олександр Рибак, пригадавши допомогу обласної лікарні медичній роті 95 бригади, закуплений за сприяння в. о. головного лікаря кардіограф для реанімобіля та безвідмовне лікування переселенців.

Він повідомив також, що під час останньої поїздки волонтерів організації на схід левову частину вантажу склали медикаменти, які передала обласна лікарня.

На знак вдячності від солдатів Ігор Горбачевський  передав медикам жовто-синій прапор з автографами бійців.

«Ми хотіли б підтримати колектив обласної лікарні, хотіли б, щоб колектив зберігся. Ми знаємо тих громадських активістів, які розхитують ситуацію. Знаємо, що вони це роблять за гроші, і навіть знаємо, за чиї саме. У нас багато сил, волонтерів, активістів, ми станемо вам на допомогу і разом переможемо. Нехай це буде не Микола Іванович, а хтось інший, але ми завжди стоятимемо на боці ваших інтересів», - заявив Олександр Рибак.

«Весь наш колектив, представители Союза «Чернобыль-Украина», ветеранов-афганцев-чернобыльцев, миротворческая организация «Солдаты мира» передают вам большой привет. Хотим сказать, безо всяких любовных ласк, хороший у вас шеф. Вы его любите, поддерживаете. С таким можно жить. Человек, который хочет нам помочь и помогает – мы просим, поддержите его, и мы поддердживаем», - виступив з трибуни Павло Ментов.

На підтримку свого тимчасового керівника висловилися також завідувачка ревматологічного центру обласної лікарні Людмила Крикливець та інші співробітники. Вони не хочуть, щоб їм нав’язували «чужого» керівника, та вважають несправедливими суворі вимоги до кандидатів. Відповідати всім зазначеним вимогам може тільки пенсіонер, - вважають працівники.   

Колектив обласної лікарні проголосував за прийняття відкритого звернення на ім’я голови Житомирської обласної ради Віталія Француза, який підпишуть присутні на зборах працівники, а також представники громадських організацій та народні депутати від області. Копію документа надішлють на адресу міністерства охорони здоров’я, профільного комітету Верховної Ради та громадської ради при міністерстві.

«Колектив лікарні, громадські організації та більшість народних депутатів України, обраних від Житомирської області, вважають, що його (Миколи Прилипка - Житомир.info) життєвий та професійний досвід (служба в армії, загальний лікарський стаж 20 років, керівництво відділенням гемодіалізу протягом 11 років, післядипломна спеціалізація за фахом «Організація і управління охороною здоров’я», активна участь в організації відкриття та здійснення керівництва трьома сателітними центрами відділення в містах Новоград-Волинський, Коростень, Бердичів), високий інтелектуальний рівень, вміння працювати з людьми здатні забезпечити подальший розвиток лікарні з урахуванням сучасних технологій та вимог сьогодення. Микола Іванович має сучасну стратегію розвитку лікарні, яку підтримує півторатисячний колектив нашого закладу», - йдеться у проекті звернення.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня після бурхливого обговорення конкурсна комісія обласної ради не визначилася із кандидатом на посаду головного лікаря Житомирської обласної лікарні.

Олександр Рибак: "У нас багато сил, волонтерів, активістів, ми станемо вам на допомогу і разом переможемо" 

Прапор з автографами від вдячних десантників (зберігатиметься у музеї лікарні)

Колектив підтримав звернення до голови облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі