Події

З житомирського ТРЦ за 20 хвилин провели евакуацію, шукали вибухівку та «звільняли» людей з-під завалів

17 February 2015, 14:56

17 лютого працівники та відвідувачі ТРЦ «Глобал UA» у Житомирі були ошелешені повідомленням: будівля замінована, усіх просять залишити приміщення.

Виявилося, цього дня у найбільшому торговельно-розважальному центрі  міста були проведені масштабні заходи із запобігання терористичним проявам.

«Увага! Увага! Увага! У зв’язку з технічними обставинами торговельно-розважальний комплекс проводить евакуацію. Всіх відвідувачів, орендарів та працівників комплексу прохання зберігати спокій, рухатись до найближчих виходів та виконувати вказівки працівників охорони», - прозвучало з динаміків.

Зі слів заступника начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олега Держанівського, все було максимально наближено до реальності. Повністю евакуювати людей із об’єкту вдалося орієнтовно за 20 хвилин – це непоганий результат для закладу подібного масштабу.

«Начальник служби безпеки ТРЦ «Глобал» доповів, що всі покупці і працівники центру евакуйовані. Всі погодяться, що це місце масового скупчення  людей перебуває під потенційною загрозою щодо вчинення терористичного акту», - зазначив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, який особисто контролював процес евакуації.

«За легендою навчань, о 10.34 год. до оперативної служби «101» надійшов дзвінок про замінування торговельно-розважального комплексу «Глобал». Згідно з планом взаємодії, диспетчерською службою були оповіщені усі служби, які мають бути задіяні на цьому етапі: управління МВС, СБУ, міськвиконком та облдержадміністрація. Об’єкт огородили, були здійснені заходи щодо евакуації персоналу та відвідувачів центру. До роботи залучилися вибухотехніки управління МВС в області, а також піротехнічний підрозділ державної служби України з надзвичайних ситуацій», - зазначив Олег Держанівський.

У процесі роботи вибухотехніків та піротехніків, за іншою частиною легенди, стався несанкціонований вибух в районі одного з кафе. «Покалічених» діставали з-під завалів.

«Такі навчання будуть проводитися і надалі різного направлення, тому що ми повинні бути готові до всього», - сказав Сергій Машковський.

Виявлені недоліки обговорять на засіданні обласного штабу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі