Україна

Тимошенко – у рейтинговому "прориві". А Ющенко, Янукович і Литвин – однакові?

22 February 2008, 12:09
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко користується найбільшою довірою українців серед усіх політиків країни.

Про це свідчить опитування, проведене Центром соціальних досліджень "Софія", результати якого оприлюднені в четвер ввечері на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

У п'ятірку політиків, яким українці довіряють більше інших, увійшли, за результатами опитування, Тимошенко, президент Віктор Ющенко, спікер парламенту Арсеній Яценюк, лідер блоку свого імені Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Цілком або "в основному" довіряють Тимошенко 48,1% опитаних, Ющенку - 38,7%, Яценюку - 38,6%, Литвину - 37,2%, Януковичу - 37,1%. Серед зазначених політиків найкраще співвідношення симпатиків і антипатиків у прем'єр-міністра.

Говорячи про тенденції рейтингу БЮТ і самої Тимошенко, директор Центра прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, який був присутнім на прес-конференції, підкреслив, що це "перший прорив Тимошенко" і він викликаний, зокрема, виплатою заощаджень вкладникам "Ощадбанку" СРСР.

Ще однією тенденцією в зміні рейтингів політолог назвав падіння рейтингу Партії регіонів, що пов'язаний, на його думку, із блокуванням "регіоналами" роботи парламенту.

Говорячи ж про рейтинг глави держави, Фесенко підкреслив, що він істотно не змінився останнім часом. Разом з тим, як відзначив політолог, "президентський рейтинг Тимошенко нижчий, ніж рейтинг БЮТ, а в Ющенка - навпаки".

Опитування проводилося Центром "Софія" з 6 по 13 лютого 2008 року Опитані 2020 респондентів методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання опитаних.

Опитування проводилося у всіх областях України, Криму, Києві і Севастополі. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Експрес

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі