Суспільство

Родини загиблих військовослужбовців приїхали на реабілітацію в санаторій «Дениші» під Житомиром

20 February 2015, 14:52

Сім’ї військовослужбовців, загиблих у зоні антитерористичної операції, запросили на триденну реабілітацію у санаторій «Дениші»  Житомирської обласної ради.

Організатором заходу виступила Благодійна організація «Благодійний Фонд Об’єднання Українських Патріотів «Укроп».

Голова правління фонду Марія Лемберг звернулася до заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослава Лагути з проханням забезпечити транспортування людей у санаторій і назад і навіть «направити з 10.00 до 14.00 годин 22 лютого в санаторій салютну групу для вшанування пам’яті загиблих на завершальній частині заходу».

Тренінгова програма розпочалася 20 лютого і завершиться 22 лютого. Переважна більшість людей, що разом з дітьми прибули на психологічну та духовну реабілітацію – це родини полеглих військових новоград-волинської 30-ї механізованої бригади.

«Моєму чоловікові було 33 роки, він загинув у день незалежності, 24 серпня. У нас донька, 8 років, і син, якому нещодавно виповнилося 6. Бачите, от ми ж якось живем. Чомусь дається це горе саме нам. Можливо, тому, що саме ми можемо його пережити. Можливо, переживши його, щось буде в нас "смішніше", і ми зможемо передати цей свій досвід іншим сім’ям, підтримати тих, кому… Знаєте, от чоловіка нема, він загинув. А є люди, які поранені, без рук, без ніг, яким треба жити з цим своїм горем. Це, можливо, навіть важче. Я ось їду з тим, щоб допомагати тим, хто залишився», - говорить дружина одного із загиблих бійців.

Ректор Львівської духовної семінарії УГКЦ, отець Ігор Бойко упевнений: головне завдання і місія кожної людини – допомагати.

«Ми тут, щоб супроводжувати психологічно і духовно родини, які втратили своїх рідних і близьких в тих подіях, які зараз відбуваються. Тут ми задіюємо і психологів з Дніпропетровська, Києва, Тернополя, священиків і семінаристів, які будуть тут цими днями допомагати родинам для того, щоб ця рана була загоєна, зцілена, і ці люди з часом могли бути зраненими цілителями і допомагати іншим родинам, які переживають подібні втрати у своєму житті», - говорить священик.

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі