Суспільство

За рік у Житомирській області залатали 419 км доріг, - Укравтодор

23 February 2015, 14:36

Площа ліквідованої протягом 2014 року ямковості на дорогах Житомирської області становить 78958 квадратних метрів, протяжність залатаних доріг - 419,1 км.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Протягом 2014 року ямковістю було уражено 442,8 км доріг в Житомирської області, з них 346,2 км державного і 96,6 км місцевого значення.

Згідно з таблицею, розміщеною на сайті Державного агентства автомобільних доріг України, у Житомирській області найбільша площа деформованого дорожнього покриття була відремонтована із застосуванням гарячого асфальтобетону - майже 50 тис. кв. м, холодного асфальтобетону – 2267 кв. м, струменевим методом – 14,6 тис. м, методом просочення із використанням чорного щебеню - майже 11,2 тис. м, за допомогою ремонтерів-розігрівачів – 988 кв. м.

За даними Укравтодору, найактивніше дорожники працювали на Дніпропетровщині, Вінниччині та Чернігівщині, де усунено понад 90% виявлених деформацій. Найбільший залишок ямковості - 57-60% - на кінець 2014 року зафіксовано в Одеському, Львівському та Івано-Франківському регіонах.

Протягом січня 2015 року в Україні дорожники ліквідували понад 27 тис. кв. м ямковості на автомобільних дорогах загального користування.

У Житомирській області один з найнижчих показників ремонту наряду з Вінницькою, Донецькою, Закарпатською, Кіровоградською, Луганською, Одеською, Хмельницькою та Чернівецькою областями. У кожній з них загальна площа ліквідованої ямковості ледве перевищила 400 кв. м.

«Якщо на сході України активному проведенню робіт всіляко перешкоджали безупинні бойові дії, в решті регіонів пасивність дорожників була зумовлена несприятливими погодними умовами, що спостерігалися протягом січня», – пояснив начальник Управління експлуатаційного утримання та безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році на автошляхах Житомирської області дорожники ліквідували втричі більше ям, аніж у 2012-му.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі