Події

У Житомирській області браконьєри вполювали косулю, яка навесні мала народити

23 February 2015, 15:41

Браконьєрському свавіллю немає меж, - кажуть лісові охоронці, шоковані новиною: лише днями поблизу Житомира затримали групу осіб, що добули вагітну самку лося, і ось «свіжий» випадок - у Коростенському районі зловмисники  застрелили самку козулі з двома ембріонами.

Як повідомила Житомир.info прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, 22 лютого о 17:40 в ході проведення рейду з охорони мисливських угідь рейдовою бригадою Житомирського ОУЛМГ спільно з громадським мисливським інспектором, державними районними мисливствознавцями Лугинського та Коростенського районів в мисливських угіддях ТОВ «Тартак Україна», поблизу с. Охотівка Коростенського р-ну, виявлено браконьєрське полювання, яке проводилось під керівництвом єгеря цього ж господарства.

Під приводом проведення полювання на лисицю та вовка порушники добували інші види диких тварин, полювання на які заборонене.

Браконьєри, в кількості близько 20 чоловік, переважно жителі м. Києва, з місця події втекли. Єгеря ТОВ «Тартак Україна» та його автомобіль УАЗ-452, в якому  знаходилась добута козуля, вдалося затримати. Наявність слідів крові в автомобілі може вказувати на те, що вбиті тварини в ній перевозилися не один раз.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Коростенського МРВ УМВС України в Житомирській області. Триває слідство.

За інформацією прес-служби УМВС України в Житомирській області, впродовж двох місяців 2015 року до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання притягнено 42 особи, за 3 фактами браконьєрства розпочато кримінальні провадження. У порушників вилучено 8 одиниць вогнепальної гладкоствольної та нарізної зброї.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого група з 4-х браконьєрів прямо з дороги застрелила вагітну самку лося. Завдані мисливському господарству збитки становлять 20 тис. грн. за самку лося, за ненароджене лосеня – 10 тис. грн.

Фото прес-служби Житомирського ОУЛМГ 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі