Україна

Путін скаржиться, що йому не дають читати українською

22 February 2008, 15:06
Президент Росії Володимир Путін пропонує розробити стратегію економічного розвитку СНД до 2020 року.

Про це він заявив, виступаючи на неформальній зустрічі глав держав - учасниць СНД.

За словами Путіна, стратегія повинна бути націлена на розширення взаємодії країн СНД в економічній сфері, підвищення конкурентоспроможності держав і прискорення їх соціально-економічного розвитку.

При підготовці цього документа Президент РФ запропонував проаналізувати національні програми соціально-економічного розвитку співдружності, з`ясувати, де співпадають економічні інтереси країн і на цій основі визначити напрямки співпраці. При цьому Путін наголосив, що акцент у стратегії потрібно зробити на інноваціях, сучасних видах виробництва.

Також у виступі Путін особливу увагу приділив питанню реформування СНД і реалізації концепції подальшого розвитку співдружності.

Президент РФ зазначив важливість співпраці в міграційній сфері. Він повідомив, що під час вчорашніх і сьогоднішніх зустрічей із лідерами країн СНД, колеги говорили про факти прояву націоналізму й ксенофобії щодо їхніх громадян. У зв`язку з цим Путін пообіцяв боротися з такими явищами в Росії й захистити громадян інших країн.

Як пише УНІАН, глава РФ зазначив важливість співпраці в гуманітарній сфері. Зокрема, він запропонував оголосити цей рік Роком літератури в СНД. У цьому контексті Путін назвав неприпустимим те, що книги українською, білоруською, грузинською та іншими мовами співдружності сьогодні недоступні для російських громадян.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі