Економіка

У Житомирській області перевірка виявила переплату субсидій на загальну суму 62,3 тис.грн.

4 March 2015, 16:20

 Станом на 1 січня 2015 року управліннями праці та соціального захисту населення Житомирської області призначено субсидію по 58,8 тис. особових справах, із яких перевірено - 58,4 тис. справ (99,3%).

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації з посиланням на департамент праці та соціального захисту населення.

«У ході перевірок спеціалістами структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виявлено помилки в інформації про доходи у 241 справі, що призвело до переплат субсидій на загальну суму 62,3 тис. грн. У довідках 55 юридичних осіб виявлено недостовірну інформацію, в результаті чого невірно призначені субсидії на суму 9,45 тис. грн.», - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок встановлено, що внаслідок подання громадянами та організаціями недостовірних або неповних даних станом на перше січня цього року підлягало поверненню до бюджету 147,9 тис. грн.

Завдяки вжитим заходам органами соціального захисту населення повернуто до державного  бюджету  126,0 тис. грн., або 85,1% від загальної суми, що підлягає поверненню, з них за звітний період – 56,7 тис. грн., або 93,2%, за минулі роки – 69,3 тис. грн., або 79,5%. Залишок коштів, які необхідно повернути до бюджету на звітну дату, становить 21,96 тис. грн., що складає  14,8% від загальної суми надміру нарахованих і виплачених коштів.

Найбільші суми коштів повернуто до державного бюджету за минулі роки  у Баранівському, Малинському, Ружинському районах, а також у містах Бердичеві, Коростені, у Богунському і  Корольовському районах  м. Житомира.

При цьому в управліннях праці та соціального захисту населення  Андрушівського, Ружинського, Чуднівського районів, міст Бердичів, Новоград–Волинський, Богунського району м. Житомира повністю відшкодовано надміру нараховані кошти за попередні роки.

Майже всі райони охопили на 100%  перевірки особових справ, за якими призначено субсидії у 2014 році.

Найбільше одержувачів житлових субсидій зафіксовано в Коростишівському, Овруцькому, Олевському, Романівському районах, а також у містах Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському, у Богунському та  Корольовському районах  м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі