Економіка

У Житомирській ОДА розповіли, на скільки подорожчали продукти у торговельній мережі області

10 March 2015, 16:31

Житомирська область забезпечена усіма продуктами харчування, відсутній ажіотаж на певні види продукції, однак ціни на товари останнім часом значно зросли.

Про це під час наради в облдержадміністрації з питань цінової ситуації та забезпечення області продуктами харчування 10 березня повідомив т. в. о. директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Віктор Градівський.

«Ціна на борошно пшеничне вищого ґатунку зросла на 67-70%, хліб пшеничний 1 ґатунку – 35-40%, хліб житній – 27%, макаронні вироби – 82%, крупу гречану – 13%, рис – 60%, м’ясну групу – 15-20%, цукор - на 95-100%, олію рафіновану – 55-60%», - повідомив Градівський.

Т. в. о. директора нагадав, що на сьогодні діє розпорядження голови ОДА №362, прийняте на основі постанови Кабміну №1548, відповідно до якого суб’єктам підприємницької діяльності, не залежно від форм власності, які займаються реалізацією молока, сиру, сметани, вершкового масла, ковбасних виробів, борошна вищого ґатунку, макаронних виробів, круп, олії та яєць, граничний рівень рентабельності обмежений на рівні 15%.

На реалізацію яловичини, свинини, хліба пшеничного, житнього та їх суміші рентабельність не має перевищувати 10%, м’яса птиці – 13%.

«Проблемним питанням є відсутність роботи Державної цінової інспекції, яка на сьогодні єдина має право займатись безпосереднім контролем за ціновою ситуацією», - резюмував Віктор Градівський.

За інформацією директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Миколи Дідківського, Житомирська область цілком забезпечена м’ясом, молоком, картоплею та овочами, а запасів гречки вистачить для потреб споживачів до кінця маркетингового року.

Єдиною проблемою є забезпечення жителів області олією, 98% якої є привозною, та фруктами, оскільки Житомирщина ніколи не спеціалізувалася на їх вирощуванні.

Говорить Микола Дідківський

"Цінова" нарада відбулася під головуванням першого заступника голови ОДА Геннадія Дмитренка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі