Економіка

У Житомирській області створять агентство з питань залучення іноземних інвестицій

1 March 2007, 16:16

Про це, за повідомленням прес-служба облдержадміністрації, заявив губернатор Житомирщини Юрій Павленко.

За його словами, одним із головних пріоритетів роботи облдержадміністрації у 2007 році є залучення інвестицій та створення інвестиційно-привабливого клімату в області. Для розбудови інвестиційної інфраструктури Житомирщини планується, зокрема, створити Регіональне агентство з питань залучення іноземних інвестицій, одним із завдань якого буде надання широкого спектру послуг потенційним та існуючим інвесторам, відновлення роботи Ради з питань залучення іноземних інвестицій.

У даний час Міністерством економіки України розробляється новий механізм стимулювання інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку. "Переконаний, що спеціальний режим інвестування буде відновлено, тому запрошую вас та ваших колег реалізовувати проекти саме на цих територіях" – закликав голова облдержадміністрації.

Юрій Павленко також повідомив, що під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем від імені Житомирської облдержадміністрації було висловлено прохання розглянути можливість включити Житомирщину до переліку областей, в яких передбачено реалізацію пілотних проектів індустріальних (промислових) парків. Такі напрацювання вже є у місті Новоград-Волинському та Житомирському районі.

Довідково: За 2006 рік обсяг залучених прямих іноземних інвестицій в Житомирську область склав 32,9 млн. дол., що у 2,7 рази більше ніж у попередньому році. За цим показником область займає 17 місце в Україні. Обсяг інвестицій на одного мешканця області у 2006 році склав 93,4 дол., при середньому показнику по Україні 455 доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі