Події

У Житомирській області через спалювання трави згоріла хата на околиці села

11 March 2015, 16:08

У селі Брусилівського району через спалювання сухої трави згорів приватний житловий будинок.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі управління ДСНС України в Житомирській області.

10 березня о 13:52 на пункт зв’язку 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Брусилів надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку розміром 9×6, що розташований в селі Карабчин. Прибулі на місце події вогнеборці встановили, що горить дровник та покрівля житлового будинку. Вогонь, який повністю знищив дах та дровник, пожежним вдалося загасити о 16:15.

З’ясувалось, що займання сталось внаслідок випалювання сухостою. Зі слів господаря будинку, він розпочав випалювально-очисні роботи на своїй присадибній ділянці. Після їх завершення чоловік пішов до сусідки, через деякий час він побачив полум’я, що височилось над його будинком. Власник негайно повідомив про це службу порятунку «101».

Цього ж дня рятувальники 19 разів ліквідовували загорання сухої трави в селах області. Загалом вогнем пройдено 42,33 га.

В управлінні ДСНС України у Житомирській області вкотре наголошують на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях.

Як повідомляв Житомир.info, 9 березня у селі Гадзинка Житомирського району загинула пенсіонерка, яка намагалася погасити пожежу на власному подвір’ї, що виникла внаслідок спалювання сухої трави.

 

Фото прес-служби управління ДСНС в області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі