Влада

У Житомирській області за грант ЄС у 254,2 тис. євро утеплять табори та готель, де живуть переселенці

12 March 2015, 16:45

Житомирська облдержадміністрація отримала грант Європейського союзу у розмірі 254,2 тис. євро для реалізації проекту «Облаштування та створення місць розміщення осіб, внутрішньопереміщених на територію Житомирської області».

Погодити грантовий договір з Європейською комісією, яка представляє ЄС, та зарахувати до обласного бюджету надходження гранту від Представництва Європейського Союзу в Україні планують на сесії облради, яка відбудеться 19 березня. Відповідний проект рішення сесії Житомирської обласної ради вже опублікований на офіційному сайті.

У жовтні 2014 року Представництво ЄС в Україні оголосило ініціативу «Підтримка громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні», в рамках якої передбачалось надання підтримки у вигляді гранту у розмірі від 200 тис. євро до 2 млн. євро на реалізацію проекту для підтримки переселенців, створення належних умов для їх проживання.

Департамент сім'ї, молоді та спорту від імені Житомирської облдержадміністрації підготував та направив до Представництва ЄС свій проект по облаштуванню та створенню місць розміщення переселенців, які прибули на територію Житомирської області, а 26 січня була підписана відповідна грантова угода.

«Ми обрали три об’єкти, де уже проживають переселенці, або де можливо їх розмістити. Це готель «Спортивний», спортивно-оздоровча база в селі Березина та дитячий оздоровчий заклад «Орлятко» у селі Левків. При розробці проекту особливу увагу приділяли утепленню та заходам по енергозбереженню», - розповів заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Олександр Антонюк.

Таким чином, за рахунок грантових коштів ЄС у Житомирській області планується:

- замінити дерев’яні вікна на металопластикові, утеплити фасад та відремонтувати дах, а також замінити 2 газові котли у приміщенні готелю «Спортивний»;

- замінити дерев’яні вікна на металопластикові та замінити твердопаливний котел на більш потужний у спортивно-оздоровчій базі в селі Березина Житомирського району;

- провести ремонт у двох житлових корпусах дитячого оздоровчого закладу «Орлятко» у селі Левкові Житомирського району;

- придбати 2 пасажирські автобуси на 28-32 місця для спортивно-оздоровчої бази та ДОЗ «Орлятко» для підвозу дітей-переселенців до навчальних закладів.

За словами Олександра Антонюка, обов’язковою умовою реалізації проекту є співфінансування з обласного бюджету. Грант складає 66,45% від сукупних витрат на реалізацію проекту, 33,55% - мають бути надані із власного бюджету. Загальний кошторис проекту складає 382,559 тис. євро, з яких сума гранту становить – 254,2 тис. євро, тобто внесок обласного бюджету складатиме 128,359 тис. євро.

Олександр Антонюк також зазначив, що у рамках угоди з Представництвом ЄС в Україні передбачається, що під час реалізації даного проекту контролювати використання грантових коштів буде незалежна аудиторська компанія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі