Місто

Житомирські воїни АТО створили ЖБК «Укроп»

13 March 2015, 17:13

Житлово-будівельний кооператив «Укроп» створили і зареєстрували житомирські військовослужбовці-учасники АТО. Офіцер 95-ї аеромобільної бригади Валерій Логінов, якого обрали головою правління кооперативу, провів перше засідання і пояснив: ЖБК «Укроп» має об’єднати ветеранів АТО і допомогти їм в отриманні земельних ділянок під забудову.

«Зараз у збройних силах триває демобілізація. Люди повертаються додому, і необхідно у швидкому порядку вирішувати питання з їхніми земельними ділянками. А з огляду на те, що у Житомирі ділянок не вистачає, нам треба просто самоорганізовуватися для того, щоб вимагати від нашої влади, щоб це питання вирішувалося значно швидше. Кооператив якраз є однією з таких форм, яка дозволить об'єднати зусилля в одній організації і добитися наших законних прав та інтересів. Статут ЖБК передбачає в першу чергу і проектування, і експлуатацію, і обслуговування, і будівництво приватних будинків для військовослужбовців. Вся земля, яка буде передана в ЖБК «Укроп», вона буде приватною власністю цих людей, хлопців, які відвоювали, їхніх сімей, а сам кооператив – це просто як форма захисту їх законних прав та інтересів», - каже Валерій Логінов.

За його словами, понад 800 житомирських військовослужбовців вже звернулися з заявами про отримання землі. Через нестачу ділянок в межах Житомира, бійці чекають на розподіл двохсот гектарів землі в районі села Тетерівка.

«200 гектарів – це близько 1500 ділянок. На даний момент з урахуванням того, що військовослужбовці подали більше 800 заявок на землю, це нормальне вирішення питання. Тут є два шляхи вирішення: або ми її залишаємо в сільраді і тоді проводимо рішення про виділення цієї землі через обласну раду, або наполягаємо на тому, щоб земля передавалася до складу міста, але для цього рішення треба буде протягувати через Верховну Раду України, і в цьому першим помічником нам є народний депутат Борислав Розенблат. Все залежить тільки від нас, наскільки ми готові відстоювати свої інтереси», - зазначає Логінов.

Також військовослужбовці житомирського гарнізону мають намір звернутися до Міноборони щодо вирішення долі ділянок у межах Житомира, які підпорядковані міністерству, втім давно не використовуються за призначенням. Це військові склади і ділянки на вул. Щорса, Черняховського, Ватутіна, а також на Київському шосе поблизу аеропорту.

Перші бажаючі вже написали заяви, щоб вступити до складу кооперативу «Укроп». Наступне засідання проведуть у сесійній залі міської ради 19-го березня о 15-й годині. На нього запрошують військовослужбовців, які є учасниками АТО та подали документи на отримання земельних ділянок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі