Місто

Друг про загиблого в АТО 51-річного житомирянина: Він був росіянином, але пішов воювати з проросійськими військами

17 March 2015, 15:43

У Житомирі попрощалися з добровольцем батальйону «Донбас», який загинув наприкінці серпня 2014 року під Іловайськом. Віддати шану герою прийшло кількасот людей.

Одразу після анексії Криму 51-річний Сергій Ковешников пішов до військкомату, втім до війська його не взяли. Тоді чоловік записався у добровольчий батальйон "Донбас" і навесні минулого року вирушив на Схід.

«Він перестав виходити на зв'язок в кінці серпня, коли вони виходили і потрапили в оточення в Іловайський котел. Там він загинув. Знайшли його за результатами ДНК і сюди привезли», - розповідає друг загиблого Юрій Шеремет.

Друзі бійця розповідають: незважаючи на те, що Сергій родом з Росії, він, не роздумуючи, пішов на Схід захищати Україну.

"Сергій – військовослужбовець, уродженець Воронежа. Вся рідня його живе в Росії. Закінчив школу прапорщиків головного розвідуправління, острів Руський на Холуаї, служив в Печорах в десантних військах. Незважаючи на те, що сам росіянин, пішов воювати з проросійськими військами, за що і залишив своє життя", - розповідає друг загиблого Олег Осецький. Він каже, що родина і друзі до останнього сподівалися знайти Сергія живим, і тільки через півроку пошуків знайшли його тіло.

«Якщо вам розповісти, що відбувалося за ці півроку. Як його дружину відправляли з міста в місто, не могли в Житомирі безкоштовно зробити ДНК. Хочете? Будь ласка - в Дніпропетровськ, там зроблять безкоштовно. Поїхала в Дніпропетровськ - відправляють її в Запоріжжя. Ніхто не відгукнувся, ніхто не допоміг. Ніяка держава їм нічого не дала. Немає ні статусу учасника АТО, немає у дитини ніяких пільг, немає ніяких компенсацій, немає навіть тієї зарплати за ті місяці, які він служив. Ніхто нічого йому не сплатив, ні родині тим більше», - каже Олег Осецький.

Поховали Сергія Ковешникова на військовому кладовищі у Житомирі. У нього лишилась дружина і 19-річний син.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі