Місто

Житомирське відділення АМКУ рекомендувало приватній фірмі припинити обдирати мешканців новобуду по вулиці Перемоги, 53

18 March 2015, 16:25

Територіальне відділення АМКУ рекомендувало Житомирській міській раді скасувати рішення про встановлення завищеного тарифу на послугу з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для приватної структури, яка обслуговує житловий будинок по вул. Перемоги, 53.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба територіального відділення АМКУ.

Відділення Антимонопольного комітету України розглянуло колективне звернення мешканців будинку № 53 по вул. Перемоги у м. Житомирі щодо неправомірних дій ТОВ «РК «РІО» в частині встановлення економічно необґрунтованого тарифу на послугу з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для мешканців житлового будинку по вул. Перемоги, 53.

За результатами розгляду колективного звернення відділенням встановлено, що ТОВ «РК «РІО» розраховано економічно необґрунтований тариф на послугу з утримання будинку і споруд та прибудинкової території, оскільки в результаті проведених відділенням розрахунків тариф на послугу з утримання будинку і споруд та прибудинкової території з урахуванням рентабельності 5% для мешканців житлового будинку № 53 по вул. Перемоги повинен становити 4,08 грн./м2, а не 5,08 грн./м2, який встановлено рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 29.12.2014 № 634 «Про встановлення тарифу на послуги ТОВ «РК «РІО» з утримання будинку і споруд та прибудинкової території за адресою: вул. Перемоги, 53».

Разом з тим, неправомірні дії ТОВ «РК «РІО» стали можливими внаслідок прийняття виконавчим комітетом Житомирської міської ради рішення від 29.12.2014 № 634 «Про встановлення тарифу на послуги ТОВ «РК «РІО» з утримання будинку і споруд та прибудинкової території за адресою: вул. Перемоги, 53», яким встановлено економічно необґрунтований тариф на дані послуги, - зазначає прес-служба.

Адміністративна колегія відділення вирішила надати ТОВ «РК «РІО» та виконавчому комітету Житомирської міської ради обов’язкові для розгляду рекомендації:

ТОВ «РК «РІО» - щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом розрахунку економічно обґрунтованого тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для мешканців житлового будинку по вул. Перемоги, 53 в м. Житомирі;

Виконавчому комітету Житомирської міської ради – щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом скасування рішення виконавчого комітету від 29.12.2014 № 634 «Про встановлення тарифу на послуги ТОВ «РК «РІО» з утримання будинку і споруд та прибудинкової території за адресою: вул. Перемоги, 53», та встановлення економічно обґрунтованого тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для мешканців житлового будинку по вул. Перемоги, 53 в м. Житомирі.

Згідно з інформацією Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, за адресою вул. Перемоги, 53 у Житомирі розташований новобуд – 9-поверховий багатоквартирний житловий будинок (забудовник - ТОВ «Інвест-Плюс»).

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2015 року Антимонопольний комітет зобов’язав житомирський ЖЕК провести мешканцям будинків перерахунок за три місяці.

4 березня 2015 року Житомирський виконком відмовився встановити тарифи двом приватним ЖЕКам та вирішив звернутися до прокуратури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі