Місто

Міськвиконком відмовився продовжувати дозволи на білборди, які спотворюють вигляд Житомира

18 March 2015, 16:58

18 березня на черговому засіданні Житомирський міськвиконком відмовив кільком підприємцям у продовженні дозволів на розміщення білбордів, які встановлені на центральних вулицях міста, а також на майдані Соборному.

За словами членів виконкому, велика кількість рекламних щитів спотворює вигляд міста, тому було вирішено не продовжувати дозволи на розміщення таких конструкцій там, де їх забагато, а саме, де відстань між білбордами становить менше 50 метрів.

Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова наголошувала, що мова йде не про надання нових дозволів, а про продовження дії старих, отриманих ще у березні 2010 року. За її словами, законних підстав для відмови у продовжені дії встановлених 5 років тому рекламних конструкцій немає.

Однак члени виконкому наполягали на тому, що ряд білбордів усе ж потрібно прибрати з вулиць Житомира. Категорично проти білбордів на Соборному майдані виступила Юлія Демчук, яка заявила, що ці конструкції були встановлені з порушеннями, адже знаходяться поряд з будівлею драмтеатру – пам’яткою архітектури місцевого значення, навколо якої є охоронна зона як мінімум 50 метрів.

Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища зачитала рекомендації комісії щодо продовження дії дозволів на розміщення конструкцій зовнішньої реклами.

«Згідно рекомендацій комісії було відмовлено у продовженні строків дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами за адресами вул. Київська, 74, вул. Черняховського, 64, майдан Привокзальний, 6/126, майдан Короленка, 5 і майдан Соборний, 6. Підставами для такого рішення комісії по майдану Соборному стало порушення цілісного візуального сприйняття, а за усіма іншими адресами – конструкції розміщені на відстані менше ніж 50 метрів одна від одної», - пояснила Євгенія Черкасова.

Далі члени виконкому вирішили голосувати за кожен пункт додатку даного рішення окремо. В результаті голосування, міськвиконком відмовився продовжити дозволи на розміщення зовнішньої реклами за наступними адресами:

-          вул. Київська,74;

-          вул. Черняховського, 64;

-          майдан Привокзальний, 6/126;

-          майдан Короленка, 5;

-          майдан Соборний, 6;

-          вул. Вітрука, 57;

-          вул. Вітрука, 41.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі