Влада

Яценюк нагадав облдержадміністраціям, що треба щотижня звітувати про витрачені бюджетні кошти

24 March 2015, 13:48

Обласні державні адміністрації мають у місячний термін виконати доручення Уряду про публічний звіт про використання коштів місцевих бюджетів.

Про це 24 березня на селекторній нараді з керівниками ОДА з питань стану виконання місцевих бюджетів повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, - інформує Урядовий портал

«Поки що доручення не виконано. Просив би в місячний термін виконати доручення Уряду і на сайтах обласних державних адміністрацій публікувати всю інформацію в щотижневому режимі - скільки грошей отримали і на які основні статті їх відправили», - сказав Прем’єр-міністр.

За його словами, громадяни повинні бачити, що «сплата податків в країні має конкретний результат - відремонтували дорогу, школу, заплатили зарплату, пенсію, соціальні виплати».

«Прозорість використання державних грошей – це вимога сьогодення. Це не гроші чиновників - це гроші країни. Це гроші кожного українця, який сплачує податки. Це гроші кожної компанії, яка дає роботу і також платить податки в державну казну. Це гроші, які повинні використовуватися на кожного українця і на відновлення держави в цілому», - наголосив Арсеній Яценюк.

Також Прем’єр-міністр  відзначив, що після проходження першого етапу бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли.

«За січень-лютий до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 13 мільярдів гривень, що на 25% більше, ніж за аналогічний період попереднього року», - повідомив він, висловивши сподівання на ще кращий фінансовий результат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі