Місто

В центрі Житомира силовики нейтралізували «терористів», які захопили облдержадміністрацію

27 March 2015, 13:30

 27 березня на майдані Корольова працівники обласних управлінь СБУ та МВС провели спільні навчання по знешкодженню терористів. За легендою зловмисники захопили заручників у приміщенні адміністрації та висунули ряд вимог.

«Сигнал на «102» поступив у 9:30. Зловмисники, які виявилися терористами зі зброєю, захопили обласну державну адміністрацію, керівництво обласної державної адміністрації, вимога була – припинення антитерористичної операції на сході України, одна з вимог. Після того були ще ряд вимог, які нами були виконані. Під час завершення переговорного процесу ми здійснили силову фазу, тому що склалась ситуація така, що життю і здоров’ю наших громадян і керівництву обласної адміністрації була реальна загроза, ми вирішили провести силовий сценарій вирішення цього питання», - розповідає начальник управління СБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк.

Працівники Служби безпеки зупинили автобус, на якому «терористи» намагались залишити майдан Корольова, та знешкодили їх.

«Мета досягнута, основна була ціль – це координація усіх служб відповідних, які повинні реагувати на такі події. Ми відпрацювали, усе буде розбиратись знову ж таки на нашому спільному засіданні, будемо подетально його розбирати», - каже голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Під час навчань в Житомирі також був використаний безпілотник, розроблений у Житомирському військовому інституті ім.С.П. Корольова.

«Відпрацьовувались ті засоби і сили, які застосовуються в передових країнах світу. Житомирським управлінням Служби безпеки були використані можливості, які надають можливість контролю з допомогою безпілотних літальних апаратів, інших технічних засобів. Житомирський військовий інститут надав свої розробки і зараз ми можемо побачити себе, як ми виглядаємо з повітря. Що це дає: по-перше ми бачимо, якщо якісь сили і засоби сюди підходять. Ми можемо це проконтролювати і оперативно відреагувати. Друге – ми можемо бачити в реальному часі дії своїх сил і засобів і допомогти кому треба, якщо хтось іде на допомогу тим, хто вчиняє протиправні дії, це теж відслідковується», - розповідає начальник Житомирського військового інституту Юрій Даник.

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі