Місто

Житомирська студентка стала переможницею Всеукраїнського конкурсу наукових робіт

27 March 2015, 17:54

26 березня в Житомирському державному університеті імені Івана Франка завершився заключний етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (у т.ч. методики їх викладання).

Близько сотні студентів з 18 міст України виявили бажання взяти участь у конкурсі та звернулися до конкурсної комісії.

На початку березня для участі в заключному етапі члени журі відібрали 44 наукові роботи: 22 з української мови, 16 з української літератури і 6 з методики навчання та викладання української мови і літератури. Авторів обраних робіт запросили до університету імені Івана Франка, щоб позмагатися у заключному етапі конкурсу.

У перший день етапу Всеукраїнського конкурсу відбувся захист наукових робіт з методики викладання української мови та літератури. Наступного дня змагалися знавці української мови та літератури. Після завершення захистів наукових робіт відбувся святковий концерт, під час якого дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів отримали найкращі.

Переможцями конкурсу наукових робіт з української мови стали Баран Іван Миронович (Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка), Гайдук Оксана Олександрівна (Рівненський державний гуманітарний університет); з української літератури – Горячко Олена Миколаївна (Житомирський державний університет імені Івана Франка); з методики навчання та викладання української мови та літератури – Шкавро Володимир Володимирович (Київський університет імені Бориса Грінченка).

«Ми страшенно вам вдячні за те, що ви принесли з собою весь той безмежний ресурс знань, який ви сьогодні продемонстрували. І дивлячись на ту солідну кількість дипломів, які ми будемо вручати, кожен з вас вартий усіх цих нагород», - привітала студентів проректор з наукової роботи Наталія Сейко.

Також студентам-науковцям вручили сертифікати учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (у т.ч. методики їх викладання) та наукову видавничу продукцію викладачів університету імені Івана Франка.

Анастасія Римар для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі