Місто

Житомирянин Олексій Погарський відзначив 100-літній ювілей і не скаржиться на здоров’я

31 March 2015, 12:25

30 березня відзначив свій 100-річний ювілей житомирянин Олексій Порфирійович Погарський.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Олексій Порфирійович Погарський народився 30 березня 1915 року у с. Георгієвці Полтавського району Омської області. З 20 дітей  в родині голодну зиму 1930-31 років пережили десятеро. Треба було виживати, і 16-річний Олексій поїхав у місто вчитися на бухгалтера. Одружився, народилася донька Людмила.

У червні 1941-го його мобілізували одним із перших. Був кілька разів поранений. А у 29 років втратив ногу. Та не здався. Заочно закінчив Київський інститут народного господарства. У мирний час працював головним бухгалтером у різних установах .

1961 році родина Погарських переїхала до Житомира. І тут Олексій Порфірійович знайшов собі справу: працював головним бухгалтером у будівельному тресті, на силікатному заводі.

Він вже давно на пенсії. Стежить за подіями у країні та світі. Але йому важко  розуміти, чому люди б’ються між собою, чому не хочуть жити спокійно.

Вважає секретом свого довголіття бажання жити та загартованість до труднощів. І у сто років він не скаржиться ані на тиск, ані на серце. Із гордістю вдягає на свята свої 18 нагород, серед яких – орден Вітчизняної війни 1 ступеня, медаль "За відвагу".

Його старість зігріває донька, 5 онуків, 5 правнуків та 2 праправнуки.

Як повідомляє прес-служба, в Житомирській області проживає 20 людей,  яким 100 і більше років. Із них трьом особам – 105 років.

Родина ювіляра

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі