Україна

Із настанням ночі івано-франківські маршрутки дорожчатимуть

25 February 2008, 12:03
 

«Cоціальний тариф» на перевезення пасажирів у міському транспорті запровадили в Івано-Франківську. Відтепер удень за проїзд люди платять 1 гривню 25 копійок, а від 21-ї години вартість збільшується до 2 гривень.

Міська влада каже, що намагалася врахувати інтереси і приватних перевізників, і жителів міста. Щоправда, і водії, і городяни незадоволені.

Наталі Андріївні лишилося кілька років до пенсії. Тому і тримається на державній роботі з невисокою платнею. З неї п’яту частину витрачає на проїзд.

Наталя Андріївна, жителька Івано-Франківська: «До роботи добираюся двома видами транспорту, в день – 5 гривень. Зарплата - 600 гривень».

Приватні перевізники почуваються незручно. Це з їхньої ініціативи вартість проїзду збільшилася. Відтепер люди називають їх хапугами. Та у водіїв – своя правда. Ціна на нафтопродукти зросли, і працювати за попередніми тарифами збитково.

Володимир Сохан, приватний перевізник: «Кожен розраховує на стабільність: проїзд - гривня, солярка - дві гривні. А коли вартість нафтопродуктів піднялася на 2 гривні, перевізники щодня втрачали до 50 гривень. Помножте на 30 днів - півтори тисячі в місяць».

Міська влада вирішила знайти золоту середину – 1,25 гривні удень та 2 гривні вночі. І це не межа – можливі і подальші підвищення вартості проїзду.

Зиновій, водій: «Нормально було б 1,50, щоб менше з копійками. Транспорту багато. По 2 гривні - нормально було б, папірцями».

Проте за ці гроші про поліпшення якості послуг на пасажирські перевезення годі й казати. Приватні перевізники обіцяють: цін на проїзд не збільшуватимуть тільки за умови економічної стабільності в державі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі