ДОПОМОГА

Пораненому біля Донецького аеропорту бійцю житомирської 95-ї бригади потрібні гроші на титанову пластину

9 April 2015, 19:35

 Старший солдат 13-го батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Андрій Карпенко 20 січня був поранений біля Донецького аеропорту.

«Відкрите проникаюче мінно-вибухове сліпе сегментарне осколкове черепно-мозкове поранення з вхідним отвором в лівій тім’яно-потиличній ділянці», - таку травму отримав Андрій Карпенко в результаті вибуху фугасу.

Про те, як вона дізналася про поранення свого чоловіка, розповіла Житомир.info дружина контрактника Ольга Жигора.

«20 січня Андрій подзвонив і сказав, що поранений. Мазур, який сам не врятувався, але врятував хлопців, вколов йому сильне знеболювальне, він передзвонив і сказав: «Оля, я поранений». Питаю – куди? Каже – в голову, каже – не переживай. І все. Ми зразу 21 січня поїхали у Київ, з Києва якраз у 7.15 був поїзд на Дніпропетровськ. Близько другої дня вже були біля нього, у госпіталі... дренажі в голові стояли», - пригадує Ольга.

Жінка дякує волонтерам і лікарям Дніпропетровського госпіталю за кваліфіковану медичну допомогу і забезпечення необхідними ліками. Операцію Андрію робили 4,5 години – з дев’яти вечора до пів другої ночі. У Дніпропетровському госпіталі Андрій Карпенко був до 5 лютого, потім його перевезли до Житомира.

«Коли ми приїхали у Житомир, то наші лікарі у госпіталі сказали, що дуже акуратно зроблена операція і диво, що він з таким пораненням вижив. У нашому госпіталі він пробув два тижні, виписався і зараз проходить комісію, ВЛК у госпіталі. У травні подзвонимо до лікаря в Дніпропетровськ і десь у червні будемо ставити пластину», - розповідає дружина пораненого бійця.

Титанова пластина має закрити вирізану частину черепної кістки над лівим вухом. За словами Ольги, у її чоловіка більше тридцять дрібних осколків розкидані по щелепно-лицьовій частині, лікарі не ризикують їх видаляти, щоб не нашкодити. Два осколки залишаються у мозку, але їх теж не чіпатимуть, щоб чоловік повністю не втратив зір.

Пластина, яку планують встановити Андрію Карпенку, коштує приблизно 60 тисяч гривень. У родини таких грошей немає. Ольга працює вихователькою у житомирському дитсадку, у подружжя є донечка, якій у червні виповниться 6 років.

Картка ПриватБанку 5168 7556 0818 7205 Жигора Ольга Петрівна

Картка Ощадбанку 4790 8200 0290 2283 Жигора Ольга Петрівна

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі