Суспільство

На полігоні під Житомиром військові аташе з різних країн ознайомились з підготовкою мобілізованих десантників

10 April 2015, 16:28

Стрільби з усіх видів озброєння, фізична підготовка та підготовка водіїв - так проходить навчання мобілізованих до лав високомобільних десантних військ на одному з полігонів у Житомирській області. Призвані військовослужбовці розповідають - відпочивати ніколи, постійно відпрацьовують.

«Протягом двох тижнів ми кожен день займаємося на стрільбищі, з п'ятої ранку до сьомої вечора. Є чому повчитися», - розповідає мобілізований Сергій Прокопчук.

Навчають мобілізованих інструктори, які повернулись із зони проведення АТО і вже мають бойовий досвід.

«Ми стільки часу були в зоні бойових дій, можливо, щось навчились, але постійно треба це напрацьовувати. Тому що кожен з нас - це така ланка ланцюга: випаде хтось зі строю - це буде втрата всіх», - розповідає військовослужбовець 13-го окремого аеромобільного батальйону Дмитро Ткачук.

Ознайомитись з підготовкою військовослужбовців на полігон також приїхали начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко та військові аташе різних країн. За словами начальника генштабу, такі навчання покращать бойове злагодження військовослужбовців.

«Такі заходи в нас проводяться на кількох полігонах Збройних сил. Це перший раз, коли при четвертій хвилі мобілізації ми поміняли підходи до підготовки, тобто, ми відправляємо військовослужбовців не одразу у військові частини, а навчальні центри і полігони, де вони проходять півтора, а в подальшому двохмісячну підготовку, і тільки після цього направляються у військові частини. Це дає їм можливість відчути впевненість у собі, набути ті навички, які їм необхідні будуть при виконанні бойових завдань», - каже начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Командувач високомобільних десантних військ, Герой України Михайло Забродський розповідає: в планах військовослужбовців є і спільні навчання з військовими з інших країн.

«Безперечно, ми намагаємось використовувати все те краще, що напрацьовано в арміях провідних країн світу. Перш за все, це досвід армій провідних держав, крім того, намагаємось не забувати свій власний бойовий досвід, який здобували протягом року. Стосовно запланованих спільних навчань: на найближчий час на 37-му полігоні такі навчання не плануються, але в планах бойової підготовки передбачені спільні заходи бойової підготовки з підрозділами армій збройних сил інших країн світу», - розповів командувач високомобільних десантних військ ЗСУ Михайло Забродський.

Після візиту військові аташе розповіли, що їх вразило найбільше.

«Координація, координація всіх акцій я думаю. Теж здатність використовувати таке обладнання, так багато боєприпасів. Думаю, що це єдиний засіб, щоб підготувати людей, але факт - що ви в змозі це зробити - це дуже позитивно», - каже військовий аташе Франції в Україні Жером Маллар.

Військові аташе планують знову приїхати до Житомира, щоб ознайомитись з напрацюваннями військового інституту імені Сергія Корольова та відвідати Житомирський бронетанковий завод. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі