Події

У Житомирській області затримали групу неповнолітніх, які обікрали близько десяти сільських магазинів

14 April 2015, 10:42

Четверо неповнолітніх жителів Баранівського району обґрунтовано підозрюються у вчиненні десятка крадіжок грошей та товарів з проникненням у торгівельні заклади Червоноармійського району Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

За одну ніч у селі Стрибіж Червоноармійського району та в самому райцентрі невідомими було обікрадено магазини. Про це на початку квітня повідомили до міліції власники торгових точок.

Як з’ясували правоохоронці, у сільську крамницю зловмисники проникли, розбивши віконне скло та виламавши металеві ґрати. З каси зникло 400 гривень, одяг і картки поповнення рахунку мобільних операторів. А в магазин у райцентрі зловмисники потрапили, пошкодивши вхідні двері. Звідти зникли продукти харчування.

«Слідова інформація та речові докази, вилучені на місцях подій слідчо-оперативними групами, свідчили, що обидві крадіжки вчинені одними і тими ж особами», - повідомив начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк.

За кілька годин оперативники карного розшуку встановили та затримали магазинних злодіїв: чотирьох жителів сусіднього Баранівського району. Усі вони неповнолітні. У них вилучено частину викраденого з магазинів, а також інструменти, за допомогою яких вони проникали у приміщення.

Правоохоронці мають підстави стверджувати про причетність парубків до крадіжок з, щонайменше, 8 торгівельних закладів району, куди затримані проникали у нічний час. До речі, міліціонери затримали хлопців, коли ті пішки поверталися додому після вчинення чергових злочинів.

Нині за фактами крадіжок, поєднаних з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України), правоохоронці проводять досудове розслідування. Водночас двоє з хлопців є фігурантами іншого кримінального провадження за 7 фактами крадіжок з магазинів у Баранівському районі. На час розслідування суд передав хлопців на поруки батькам.

«Затримані досягли віку настання кримінальної відповідальності, а тому за чинним законодавством, їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років», - коментує Віктор Лисюк.

Міліція закликає батьків, на вихованні яких є неповнолітні діти, відповідальніше ставитися до обов’язків з догляду за своїми чадами та їх виховання. Не соромтесь поцікавитись, де ваша дитина знаходиться і чим займається у той чи інший час доби. Контролюйте коло її інтересів та друзів. Міліція покликана захищати дітей від протиправних посягань, однак їх виховання – прямий обов’язок батьків.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі