Влада

Для порятунку новонароджених з вадами дихання Житомирській обласній дитячій лікарні за 1 млн.грн. придбали обладнання

20 April 2015, 18:24

 Два сучасних апарати штучної вентиляції легенів SERVO-I придбали для Житомирської обласної дитячої лікарні. На них витратили 1 млн. 61 тис. 861,58 грн. з обласного бюджету.

Обладнання передали у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Лікарі переконують – з такими сучасними апаратами їм буде легше рятувати недоношених та маловагових дітей з вадами дихання.

«Тут вже нові технології так званого трігерного режиму сприйняття вдихів недоношених дітей. Це особливо характерно для недоношених дітей, бо у них як правило при недоношеності є так званий респіраторний дистрес-синдром, коли дитя не може зробити нормальний вдих і не має можливості нормально дихати, отримувати кисень і за рахунок цього жити. Це обладнання дає можливість відчути, коли дитя починає робити перші вдихи і таким чином автоматично відключати дитину від апарату», - пояснює заступник головного лікаря з хірургічної роботи обласної дитячої лікарні Микола Бобер.

«Ці два апарати штучного дихання французького виробництва. На їх купівлю сесія виділила нам кошти у розмірі 1 млн. 400 тис. грн. Нам вдалося купити їх за 1 мільйон, маємо 400 тисяч економії. Апарати розраховані на маловагових і недоношених дітей з дихальними розладами. Ці діти матимуть можливість бути врятованими і нормально жити», - розповідає директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас.

У дитячій обласній лікарні у відділеннях анестезії та інтенсивної терапії різних профілів щорічно лікується понад 1000 хворих дітей, із них понад 45% потребують штучної вентиляції легенів апаратним методом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі