Економіка

В розвиток АПК Житомирської області вже залучено більше інвестицій, ніж минулого року

21 April 2015, 10:00

 В Житомирській області продовжується реалізація інвестиційних проектів, за три місяці 2015 року в агропромисловий комплекс залучено 110,64 млн. грн. вітчизняних інвестицій.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«За оперативними даними за І квартал 2015 року в розвиток агропромислового комплексу області залучено 110,64 млн. грн. вітчизняних інвестицій, що на 40,1 млн. грн. (57%) більше відповідного періоду 2014 року. З них, у сільське господарство області спрямовано 102,1 млн. грн, що на 40,2 млн. грн. (65%) більше відповідного періоду минулого року, в т.ч.: на придбання техніки та технологічного обладнання - 76,9 млн. грн., у будівництво та реконструкцію об’єктів виробничої інфраструктури – 25,0 млн. грн., інше – 0,2 млн. грн. У харчову та переробну промисловість залучено 8,5 млн. грн. інвестицій», - інформує агродепартамент.

У департаменті повідомляють, що зараз у Житомирському районі продовжується будівництво елеваторного комплексу інвестиційною компанію «Райз» в с.Оліївка, в Попільнянському районі – будівництво молочно-товарної ферми ПСП «Україна» с. Почуйки, у ТОВ «Сігнет-Центр» с.Андрушки здійснено поточний ремонт складських приміщень та модернізацію діючих елеваторів, в Баранівському районі – реконструкція молочно-товарних ферм CТОВ «МиРославель Агро» с. Мирославль та ТОВ «Агровест Груп» с. Смолдирів, в Червоноармійському районі – реконструкція приміщень для відгодівлі птиці (бройлерів) у ТОВ ВП «Надія» с. Ягодинка, в Новоград-Волинському районі – будівництво комплексу для зберігання та сортування ягід ТОВ «БЕТЕК» с. Барвинівка.

«Найвищий показник по залученню вітчизняних інвестицій за І квартал у Попільнянському, Андрушівського та Новоград-Волинського районах (відповідно 36,5 млн. грн., 20,4 млн. грн. та 16,0 млн. грн.). Не залучались інвестиційні кошти господарствами Бердичівського, Володарсько-Волинського, Коростенського, Лугинського, Малинського, Народицького та Олевського районів», - повідомляє департамент агропромислового розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі