Події

У Житомирській області суд виніс вирок винуватцеві смертельного ДТП, у якому загинули троє дорослих і дитина

21 April 2015, 15:52

14 квітня 2015 року Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області засудив до 8 років ув’язнення водія автомобіля  Renault, який влітку 2014 року здійснив лобове зіткнення з Toyota Camry, внаслідок чого загинуло 4 людей.

Вирок розміщений на порталі Єдиного державного реєстру судових рішень.

Водій визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Винуватцеві смертельного ДТП, який, як значиться у вироку, перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, призначене покарання у виді 8 (восьми) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Нагадаємо, 1 червня 2014 року в селі Рея Бердичівського району Житомирської області сталася жахлива «потрійна» аварія, у якій загинули 4 людей – сім’я з трьох чоловік (у тому числі дівчинка 2006 р. н.) та їхня знайома. У коментарях читачі писали, що всі вони поверталися додому після екскурсії у місті Кам’янець-Подільський. 

Ще один пасажир отримав травми і був госпіталізований.

Суд ухвалив стягнути з обвинуваченого майже 6 тис. грн. витрат, пов'язаних зі стаціонарним лікуванням пасажира, що вижив; майже 13 тисяч гривень на користь держави за проведення експертиз по справі, а також відшкодування потерпілим - 20 тис. грн. витрат на правову допомогу, 44 тис. грн. матеріальної та 900 тис. грн. - моральної шкоди.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Житомирської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Судове засідання пройшло під головуванням судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Олександра Дубцова.

Як повідомляв Житомир.info, трохи більш як тиждень тому Генпрокурор відсторонив від роботи Олександра Дубцова через притягнення його до кримінальної відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі