Місто

Під час всеукраїнської акції житомиряни прибиратимуть на дев’яти локаціях

21 April 2015, 16:47

21 квітня в прес-центрі житомирської міської ради відбулась прес-конференція організаторів масштабного прибирання в Житомирі у рамках всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою».

«Нехай небо буде мирним, а Україна – чистою» - девіз цьогорічної кампанії, яка відбудеться 25 квітня з 10.00 у всіх областях України.
 
Метою акції є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля, шляхом об’єднання громадського, комерційного та державного сектору для прибирання міст та селищ.
 
Учасники акції «Зроби Україну чистою» розповіли про підготовку до прибирання, кількість локацій у Житомирі, залучені ресурси та очікуванні результати.
 
«Цьогорічною особливістю кампанії, яка проводиться в Житомирі є те, що будуть прибирати не одну локацію. Два попередні роки ми обирали одне місце для прибирання. Цього ж року ми вирішили діяти по-іншому, тим самим збільшити масштаб акції», - розповіла голова правління Фонду громади Житомира Жанна Соловйова.
 
По місту визначені такі локації прибирання: центральна локація – Крошенська, 10 – територія закинутого дитячого садочка; за пішохідним мостом в парку ім. Ю. Гагаріна; скеля «Голова Чацького» та прилеглі території; проспект Миру, територія біля мосту через річку Кам’янка; замкова гора; прилеглі території до Богунського кар’єру; лісовий масив на проспекті Миру за пам’ятником «Жертвам концтаборів»; схили по вулицях Стародавній 5 та Охрімова гора; територія на провулку 2-му Руднянському 4.
 
«Необхідно, щоб максимальна кількість людей долучилась до цього заходу, знаючи з власного прикладу, якщо людина бере участь у подібних акціях – вона буде вести себе цивілізовано та не буде смітити», - сказала представник організації «Планета для дітей» Ольга Козак.
 
Третій рік поспіль організатором у Житомирі є Фонд громади Житомира. У 2015 році акція «Зробимо Україну чистою» проводиться вп’яте.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Анастасія Римар для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі