Влада

У Житомирській ОДА з’ясовували, чому водій маршрутки відмовив у безкоштовному проїзді інвалідам АТО

21 April 2015, 20:12

 У Житомирській облдержадміністрації 21 квітня влаштували нараду, аби розібратися у ситуації, коли водій маршрутки відмовив у проїзді інвалідам АТО, які мали пільгові квитки і прямували з Новограда-Волинського у Київ на реабілітацію.

На зустріч запросили перевізників, представників автостанцій та військовослужбовців.

Перевізники пояснювали, що така ситуація виникла через людський фактор і зазначали, що беруть активну участь у допомозі військовослужбовцям в той час, коли держава не завжди у повному обсязі компенсує їм витрати за перевезення пільговиків.

«Давайте не спекулювати на цифрах. У нас люди повертаються з війни. Ми говоримо про те, що якщо ви не можете ваших водіїв навчити нормально, адекватно реагувати на учасників бойових дій, тоді потрібно, мабуть, розглядати питання до тих перевізників, у яких це повторюється системно, розривати договір і винести ці маршрути знову на конкурс», - звернувся до перевізників заступник голови Житомирської ОДА Вячеслав Поліщук.

Станом на 20 квітня у Житомирській області є 2962 демобілізованих, з них 2017 громадян визнані учасниками АТО, 1101 громадянин має статус учасника бойових дій – такі цифри озвучила директор департаменту праці та соціального захисту населення Галина Корінна.

Щоб у подальшому уникнути таких ситуацій, голова ГО «Бойове братерство ветеранів АТО» Валерій Логінов запропонував підписати меморандум і взяти на себе зобов’язання забезпечувати безкоштовний проїзд інвалідам АТО відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», бронювати місця для інвалідів та ветеранів війни, за попередньою домовленістю перевозити за окремими рейсами поранених та інвалідів АТО.

Обговорення тексту меморандуму тривало близько години, зрештою учасники зібрання зійшлися на тому, що кілька днів їм знадобиться на доопрацювання документу і у п’ятницю, 24 квітня, його підпишуть.

Нагадаємо, коментуючи кілька днів тому інцидент з відмовою безкоштовно перевозити військових-інвалідів, співзасновник ТОВ «МАЗАР» Валерій Чутлашвілі називав це вимушеною мірою, казав, що інваліди АТО не мають пільг на цьому виді транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі