Україна

СБУ перекрила канал нелегальної міграції до Західної Європи

26 February 2008, 11:38
 
Службою безпеки України у взаємодії із Службою інформації і безпеки Молдови припинено діяльність міжнародного злочинного угруповання, яке займалося незаконним переправленням громадян Молдови через державний кордон України до Західної Європи. Про це повідомила прес-служба СБУ.

За інформацією прес-служби, підбирали бажаючих виїхати за кордон громадяни Молдови, українці виготовляли фальшиві паспорти, за що отримували до 5000 євро з особи.

Учасники групи офіційно доправляли громадян Молдови до України, де видавали підроблені паспорти, за якими нелегальні мігранти через міжнародні українські аеропорти відправлялися до Західної Європи (Астрія, Німеччина тощо) з метою подальшого працевлаштування.

Стосовно одного з організаторів незаконного каналу міграції Віктора К. слідчим відділом управління СБУ порушено кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) ККУ, що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Його оголошено в розшук.

Наразі правоохоронцями здійснюється комплекс заходів щодо встановлення та розшуку інших учасників організованого злочинного угруповання.

 

 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі