Влада

Новий уповноважений з питань запобігання корупції Житомирської міськради – колишній працівник міліції

6 May 2015, 15:53

6 травня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради в.о. мера Любов Цимбалюк представила головного спеціаліста, уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції Віктора Фещенка.

«Не так давно був проведений конкурс і у нас був прийнятий на посаду головного спеціаліста уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції Фещенко Віктор Мілентійович. Тому, якщо у когось виникають питання чи є скарги на працівників, які працюють в нашому виконавчому органі, можете звертатися до даного спеціаліста і він буде працювати, якщо будуть якісь проблеми», - зазначила Любов Цимбалюк.

Після цього Віктор Фещенко коротко розповів про себе.

«Я – Віктор Мілентійович Фещенко, 1962 року народження. Народився у місті Житомирі, закінчив школу №6. Потім закінчив Українську академію внутрішніх справ (м. Київ), після чого працював оперативним працівником правоохоронних органів, а потім у Державній податковій інспекції, працював певний час ревізором-інспектором податкової служби. Згодом займався науковою та викладацькою діяльністю, юридичною практикою», - розповів Віктор Фещенко.

За його словами, він був призначений на посаду головного спеціаліста, уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції відповідним наказом від 1 квітня поточного року.

Члени виконкому, в першу чергу, поцікавились, ким саме був призначений Віктор Фещенко на таку важливу посаду, оскільки конкурс мав бути відкритий, більше того прийняттю даного рішення мало передувати громадське обговорення кандидатури. Однак, за словами членів виконкому, більшість присутніх не знали про те, що конкурс уже відбувся. На що перший заступник міського голови Сергій Сухомлин заперечив, що конкурс дійсно відбувся відповідно до всіх рекомендацій громадськості – з обговоренням, в якому взяли участь ряд громадських організацій.

«Після обговорень перших кандидатур, як я і обіцяв, ми провели новий конкурс з залученням ряду громадських організацій. В результаті голосування дану кандидатуру було підтримано більшістю. Це все задокументовано у протоколі», - розповів Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 25 грудня 2014 року в Житомирській міськраді відбулись громадські обговорення кандидатів на посаду уповноваженого з питань протидії корупції. Однак жодна з 4 кандидатур тоді не задовольнила громадськість, тож конкурс довелось проводити ще раз. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі