Економіка

Лісівники Житомирської області скоротили експорт деревини і пояснили чому

12 May 2015, 17:22

У Житомирській області лісгоспи на чверть скоротили експорт деревини, а внутрішній ринок навпаки, зацікавився власною продукцією.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі ЖОУЛМГ.

«Останнім часом було дуже багато нарікань, що внутрішньому споживачу не вистачає деревини. Внутрішній ринок оживився. Цього рік більше купили, а менше залишилося на експорт. Більше почали переробляти наші підприємства. Давно вже велися розмови про заборону експорту деревини, тому підприємства націлюють свою роботу таким чином, щоб більше переробляти самим», - розповіли у прес-службі ЖОУЛМГ.

Щоб забезпечити сировиною виробників внутрішнього ринку, державні лісогосподарські підприємства, що входять до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, в порівнянні з минулим роком зменшили експорт лісопродукції на 26 %. Так за 4 місяці 2014 року закордонним споживачам було реалізовано  майже 369 тисяч метрів кубічних лісопродукції, а в цьому відповідно - 270 тисяч метрів кубічних.

«На внутрішньому ринку в цьому році лісгоспи реалізували майже 400 тисяч метрів кубічних деревини. Це переважно фанерний кряж, будівельна колода, стовпи, баланси, дров’яна деревина для технологічних потреб та дрова паливні,  а також  пиломатеріали обрізні та необрізні, заготовки пилені», - йдеться у повідомленні.

Щороку лісгоспи області реалізують споживачам понад 2 млн. м³ деревини в круглому вигляді та 3,2 млн. м³ деревини переробляється в цехах підприємств. Вся продукція, яка виготовляється, відповідає світовим стандартам.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі