Україна

Ющенко не злазить із телефону Путіна

27 February 2008, 13:08
Перед відльотом до Чернігівської області Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з першим віце-прем'єр міністром Олександром Турчиновим, який звітував главі держави про стан проведення розрахунків з погашення заборгованостей перед російською стороною за поставлений в Україну природний газ.

Віктор Ющенко отримав підтвердження з боку уряду про те, що станом на вечір 26 лютого НАК «Нафтогаз України» перерахувала 2 млрд. 200 млн. гривень платежу на користь компаній-постачальників газу до України, повідомляє
офіційний сайт глави держави.

За інформацією НАКу, українська сторона повністю розрахувалася зі своєю заборгованістю.

Зі свого боку, Президент України повідомив, що ввечері у вівторок мав іще одну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, у ході якої поінформував про виконання домовленостей у газових відносинах, що були досягнуті на найвищому рівні під час візиту глави Української держави до Москви.

«Мене не влаштовує ситуація, коли виконання цих домовленостей двох президентів практично стоїть під загрозою. Треба вжити по суті «аварійних заходів» для того, щоб забезпечити розрахунки по 2007 року», - сказав Президент.

«На момент нашої розмови основна проблема з розрахунками за 2007 рік була знята», - сказав Віктор Ющенко.
http://www.4post.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі