Політика

У Житомирі презентували книгу Геннадія Махоріна «Наші герої»

29 May 2015, 09:50

Близько двохсот сторінок тексту про героїв Житомирщини та понад тисяча персоналій - такою вийшла книга кандидата історичних наук Геннадія Махоріна. Автор розповідає - спробував охопити як давню історію, так і події Майдану і російсько-українського конфлікту.

«Дана книга - це цілісне системне викладення боротьби нашого народу впродовж 19-20 століть, і теперішні події Майдану і російсько-української війни. Я намагався таким чином показати спадковість національно-визвольної боротьби, наголосивши на видатних постатях цієї боротьби. Показати також, як зараз твориться, вшановується пам’ять про тих, хто виборював нашу незалежну Україну, боротьба за яку продовжується і нині», - розповідає кандидат історичних наук Геннадій Махорін.

До допомоги у підготовці книги долучився і колишній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін. Свободівець каже: житомиряни можуть пишатись як своїми предками, так і хлопцями, які зараз боронять цілісність нашої держави на сході України.

«В наших жилах тече героїчна кров, кров героїв, які прославили Україну далеко за межами Житомирщини, і власне Житомирщина ніколи не збирала докупи. І, власне, Геннадій Леонідович Махорін провів фундаментальну роботу, коли узагальнив нашу спадщину, саме житомирську. Тут описано героїчні сторінки, про які до цих пір не відомо житомирянам», - каже  колишній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін.

Частину книжок Кізін разом з однодумцями планує передати школам та іншим навчальним закладам, щоб молоде підростаюче покоління знало своє героїчне минуле.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі