Суспільство

У Житомирській області стартує процес декомунізації: перейменувати хочуть більше 20 населених пунктів

5 June 2015, 11:32

У Житомирській області вже зовсім скоро розпочнеться процес декомунізації: перейменувати хочуть більше 20 населених пунктів.

Про це журналісту Житомир.info розповів начальник відділу аналізу регіональних особливостей та політики національних меншин Українського інституту національної пам’яті Богдан Короленко.

«Нещодавно ми опублікували список міст, селищ та сіл, які підпадають під закон про декомунізацію. Так, дійсно в Житомирській області ми спочатку виділили тільки смт Володарськ-Волинський, але ці дані ми постійно оновлюємо. Вже в понеділок (8 червня) ми оприлюднимо новий список з більшою кількістю міст та селищ, які потрібно перейменувати. Наш відділ наразі перевіряє всі дані та факти, які підпадають під норми закону», – розповів Богдан Короленко.

Фото з сайту Українського інституту національної пам’яті

Житомир.info надали перелік селищ та сіл, які найближчим часом будуть перейменовані: смт Червоноармійськ, смт Володарськ-Волинський, смт Жовтневе Лугинського району; села Чубарівка, Червонопрапорне, Радянське (2 села), Жовтневе (4 села), Червона Зірка, Дзержинськ, Крупське, Щорсівка, Чапаївка, Комсомольське, Ленінське, Червоний Плугатар, Радгоспне, Леніне.

За словами начальника відділу аналізу регіональних особливостей та політики національних меншин Українського інституту національної пам’яті Богдана Короленка, кількість населених пунктів, які перейменують, може збільшуватися, але не зменшуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі