Події

Житомирських рятувальників залучили до гасіння пожежі на нафтобазі під Києвом

9 June 2015, 17:11

 Станом на 16:30 9 червня Кабінетом Міністрів України створено урядову комісію щодо ліквідації пожежі на нафтобазі під Києвом, її очолив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Станом на 14:30 розповсюдження вогню на лісові масиви поблизу осередку пожежі  зупинено. На місці чергують  4 одиниці техніки ДСНС, що контролюють ситуацію. Площа розповсюдження вогню на ліс була незначною (100-150 метрів).

«Розпочалося тимчасове відселення  громадян з 2-км зони від межі пожежі. У разі необхідності буде здійснюватися відселення людей з 10-км зони. Наразі розпочалася локалізація пожежі. Для нарощування сил та засобів залучено рятувальників з Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які наразі здійснюють моніторинг ситуації. Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована в  50 метрах від  межі пожежі», - повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він також зазначив, що ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає. Проте існує ймовірність повторення вибухів.

Довідка: О 17 год. 29 хв. 8 червня на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» у смт. Глеваха по вул. Південна,1 Васильківського району Київської області сталася пожежа резервуару з паливом об’ємом 900 куб. м. з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином. Першочергово для гасіння пожежі були залучені пожежно-рятувальні підрозділи Служби порятунку у кількості 18 чоловік особового складу ДСНС та 6 одиниць техніки.

Враховуючи ускладнення обстановки, Державною службою України з надзвичайних ситуацій було негайно організовано залучення додаткових сил та засобів від гарнізонів Київської та Житомирської областей, м. Києва, Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр» та пожежних поїздів від Укрзалізниці.

Станом на 7 год. 9 червня ліквідовано пожежу 1 резервуару ємністю 900 куб.м, триває гасіння 16 резервуарів, з них: 8 – ємністю 900 куб. м. та 8 – ємністю 50 куб.м. Основні зусилля зосереджено на гасіння палаючих  резервуарів шляхом проведення пінних атак, а також захист і охолодження розташованих з ними поруч ємностей з пальним.

Станом на 8 год. 9 червня внаслідок розповсюдження вогню сталося детонування наземних  резервуарів. Обсяги руйнувань та кількість постраждалих уточнюються.

Залучені до ліквідації пожежі сили у цілодобовому режимі продовжують гасіння пожежі. Всього до гасіння залучено 308 осіб та 62 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 213 чоловік особового складу та 47 од. техніки, від Міноборони – 80 чоловік особового складу та 12 од. техніки, від Укрзалізниці – 15 працівників та 3 пожежних потяги.

Внаслідок пожежі постраждало 5 осіб, яких з опіками та отруєнням продуктами горіння різних ступенів тяжкості госпіталізовано. На місці події в цілодобовому режимі позмінно працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ДСНС України.

Фото та відео з сайту ДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі