Влада

Новий начальник управління юстиції в Житомирській області хоче змінити роботу реєстраційної та виконавчої служб

10 June 2015, 19:37

 10 червня на третьому пленарному засіданні 47-ї сесії міської ради представили нового начальника головного управління юстиції у Житомирській області депутата міськради Олега Горая. Новопризначений керівник розповідає: приступив до виконання службових обов’язків 9 червня і своїм основним завданням вважає втілення реформ.

«Однозначно маємо реалізовувати ті програми уряду, ті програми президента. Тобто, ті реформи, які, в принципі, вже тривають тривалий час, але перебувають чи на стадії завершення, чи є ряд нових реформ, які також потрібно реалізовувати. Що буде першочергово? Безумовно тут є певні питання, які хотілось би реалізувати саме по напрямку реєстраційної служби. Щоб саме ця служба була більш доступною для громадян, для житомирян. Тому що є певні зауваження, особисто в мене як в громадянина, є певні незручності, з якими кожен із нас стикався і я думаю, що це буде перший напрямок. Далі це буде питання по роботі виконавчої служби. Тому в ході тих реформ, які вже запроваджені і які зараз тривають, теж будемо робити, щоб дійсно виконавча служба працювала краще», - каже Олег Горай.

Окрім начальника в управлінні юстиції призначено також двох заступників.

«Це заступники по напрямку виконавчої служби, заступник по напрямку реєстраційної служби. Це нова молода команда. Я дуже сподіваюсь на плідну співпрацю і на гарний якісний результат вже найближчим часом... Це ті люди, які пройшли успішно конкурсний відбір, або пройшли стажування і були призначені на цю посаду. Я не працював у системі юстиції, я працював у нотаріаті, це трошки інше, але в даному випадку хтось працював у виконавчій службі, хтось працював по реєстраційному напрямку», - розповідає Горай.

Закон про люстрацію новий начальник обласного управління юстиції вважає ефективним, але переконаний, що його потрібно доопрацювати.

«З приводу закону. Ну, знаєте, в першу чергу потрібно, щоб був чітко прописаний закон і чітко визначені виконавці, виконавці на загальнодержавному, або на місцевому рівні. Коли буде чітко прописано хто має, яким чином, які заходи вживати – тоді, відповідно, закон буде найбільш ефективним. На управління юстиції теж покладено ряд обов'язків саме у цій сфері, але у даному випадку ми просто ведемо перевірку причетності людини, яка претендує на ту чи іншу посаду, до якихось корупційних діянь. Принаймні поки що так. В подальшому, думаю, що ці зміни будуть все ж таки вноситись, будуть якісь роз'яснення і ми також будемо залучені до цього процесу», - каже новопризначений начальник головного управління юстиції у Житомирській області.

Нагадаємо, призначення Олега Горая, який є членом ВО «Батьківщина», на посаду начальника обласного управління юстиції ще у лютому цього року лобіювали народні депутати від Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі