Події

Потерпілі від квартирних крадіжок бояться за свою безпеку, бо житомирський суд відпустив крадіїв під заставу

17 June 2015, 18:47

 Житомирянка, квартиру якої обікрали в березні цього року, боїться за власну безпеку. Квартирних злодіїв затримали «на гарячому» - одразу після того, як вони пограбували одне з помешкань в районі Сінного ринку. Тепер же обох затриманих випустили під заставу.

«В нас був шок, що їх відпустили, Нам повідомили, що ви не переживайте, вони вже під слідством, вони в СІЗО і до суду їх ніхто не випустить, але на суді ми дізнались, що це зовсім не так. І всі люди переживають, і кажуть, що знову почались крадіжки... Це виходить, що від злодіїв закони не захищають потерпілих. Це страшно просто», - розповідає жінка.

Ще в ході слідства правоохоронці встановили, що обидва обвинувачених причетні до цілої низки крадіжок.

«Під час розслідування було встановлено, що чоловіки причетні до 17 квартирних крадіжок. Загальна сума збитку завдана ними – це понад 200 тисяч гривень. Міліцією було подано клопотання про обрання їм міри запобіжного заходу і судом було прийнято рішення про взяття їх під варту з можливістю виплати застави у сумі 25 тисяч гривень кожному», - каже працівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Наталія Тимчук.

У прокуратурі Житомира запевняють: така ухвала суду є законною і тому її не оскаржували. Прокурор Юрій Старунський розповідає: на перше судове засідання обвинувачені не з’явились, у матеріалах справи відсутні відомості про те, що вони отримували повістки у суд. Про наступне судове засідання один з обвинувачених вже повідомлений, а іншого шукатиме міліція і приведе його у суд примусово, оскільки повістка, яку йому надсилали, повернулась до прокуратури.

«Людям не варто боятись, оскільки до обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Обвинувачення скероване до Корольовського районного суду, вони зараз фактично перебувають під судом, тому не варто боятись. Після закінчення судового розгляду буде ухвалено відповідний вирок з певною мірою покарання», - каже прокурор прокуратури міста Житомир Юрій Старунський.

Якщо провину молодиків доведуть, то їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років. Наступне судове засідання відбудеться 6 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі