Події

У житомирському університеті фінінспектори виявили порушень на 2,4 млн грн, керівник вузу запевняє, що усе виправили

19 June 2015, 09:44

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму майже 2,4 млн грн під час ревізії фінансово-господарської діяльності Житомирського національного агроекологічного університету та його структурного підрозділу – Будівельного коледжу.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції України.

«Посадові особи університету та коледжу коштом загального фонду виплатили заробітну плату працівникам, тоді як ці видатки мали здійснюватися коштом спеціального фонду. Через це із порушенням використано понад 1,6 млн грн. Крім того, навчальні заклади недоотримали доходів на суму 574 тис. грн через неправильну калькуляцію вартості проживання в гуртожитках. Також виявлено порушення під час виплати зарплат і стипендій, списання товарно-матеріальних цінностей та їх недостачу», - йдеться у повідомленні Держфінінспекції.

За результатами перевірки за недотримання законодавства на посадових осіб університету та коледжу складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення.

В.о.ректора ЖНАЕУ Олег Скидан розповів Житомир.info, що перевірка фінінспекцією проводилась за період з 1 січня 2012 року по 31 січня 2015 року. За його словами, на даний час практично усі порушення усунені, а втрати відшкодовані.

«З метою усунення виявлених порушень частково проведено відшкодування коштів шляхом виплати за рахунок спеціального фонду заробітної плати (порушення виникло внаслідок того, що намагаючись у попередні роки вчасно виплачувати зарплату одночасно усім працівникам, використовувалися кошти загального фонду, які потім були компенсовані із спецфонду). Також переглянуті калькуляції вартості проживання студентів у гуртожитках (сьогодні плата за проживання студентів у гуртожитках в університеті є найменшою по місту - 100-140 грн/міс., проте на вимогу фінінспеції її прийдеться підвищувати). Штрафи посадовими особами сплачені (попереднє керівництво певний період використовувало більше однієї одиниці службового транспорту, що на той момент було заборонено). Загалом порушення при виплаті зарплат та стипендій усунено, а нестачу товарно-матеріальних цінностей винними відшкодовано в повному обсязі», - розповів Олег Скидан.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі