Місто

Житомирські волонтери провели акцію, щоб нагадати перехожим про події на сході

22 June 2015, 18:13

Пензликами по асфальту дітвора виводить традиційні українські орнаменти. На вулиці Михайлівській юні художники створюють колективний малюнок, присвячений темі миру.

Велетенський рушник розписують водостійкими фарбами. Оздоблюють його не лише візерунками, але й крилатими висловами.

«Ці цитати, думки пережили не одне століття і вони сьогодні є актуальними. Ми пишемо ті якості, які сьогодні є у людині, щоб ми розуміли, яка має бути та людина, щоб не повторювались війни, щоб ми жили в мирі. Віра в те, що скоро настане мир, цей артоб'єкт доводить», - каже ініціатор акції Олена Славова.

У двох кроках від малюнку волонтери плетуть маскувальні сітки для бійців на передову. До роботи долучились і самі військових.

«Відпросилися у начальства, розповіли, в чому суть і вони нас відпустили. В першу чергу ми плетемо нашим хлопцям, які відправляються в АТО. Зі сподіванням на краще, щоб усі були живі і повернулися додому, до своїх рідних», - каже військовослужбовець ЗСУ Юлія Ткаченко

Акція викликає великий інтерес у перехожих. Плести сітку дозволяють усім, навіть дітям.

«Ми навіть підтримуємо те, щоб допомагали діти. Тому що енергетика дітей допомагає нашим захисникам подолати будь-які труднощі. Робота, виконана дитячими ручками, вона як оберіг, вона оберігає», - каже волонтер Анна-Луїза Полякова.

Нині люди проявляють все менше уваги подіям на сході, - зазначають волонтери. Такою акцією вони вирішили нагадати, що перемога – це спільна справа. Дату для акції обрали невипадкову.

«Сьогодні не просто 22 червня, понеділок, і не день початку Великої Вітчизняної війни, коли такий агресор, як Гітлер підступно напав на Радянську тоді імперію. Ми бачимо, що пройшло більше 70-ти років і знову без оголошення так звана гібридна війна, коли тут мир,а є жертви. І люди не сприймають цю війну як війну. Тому і митці, і просто небайдужі люди, і волонтери об'єднали свої зусилля, щоб зробити таку акцію, бо тільки об'єднавши зусилля ми можемо перемогти»

Упродовж акції волонтери влаштували благодійний продаж оберегів, створених дітьми. Усі гроші планують витратити на потреби житомирських десантників, які воюють на Сході.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі