Місто

У Житомирі до Дня Конституції кількасот людей об’єдналися в живу карту України

26 June 2015, 15:37

 «Україна – єдина» - патріотичний флешмоб під такою назвою відбувся 26 червня у Житомирі. До акції, яка приурочена до Дня Конституції, долучилося кількасот людей, серед яких були школярі, студенти, митці та держслужбовці.

«Люди у Житомирі особливо небайдужі до долі України, ми хочемо показати цим, що ми вболіваємо. Ми боїмося за неї, так як мій тато також поїхав на війну і мені дуже страшно за нього, я боюсь за Україну», - каже учасниця акції Анна Рятте.

Об’єднавшись, люди утворили живу карту України. Мапа включала у себе і Крим, таким чином організатори вирішили висловити підтримку кримчанам і підкреслити, що Україна – неподільна держава.

«Крим залишається і буде українським, тому сьогодні хоча б і у вигляді флешмобу але на Житомирщині ми повертаємо Крим і підкреслюємо, що кордони України є непорушними і наша держава є цілісною. Весь символізм сьогоднішнього дійства полягає в єдності, ми підкреслюємо неподільність нашої держави і черговий раз підтверджуємо єдність і суспільства, і влади в таких питаннях, які стосуються конституції, державної цілісності і незалежності нашої держави», - зазначив заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Учасниками флешмобу стали як житомиряни, так і вимушені переселенці, які виїхали із окупованих територій.

«Вибирала я територію Луганщини, бо для мене це принципово територія України. Я зовсім недавно звідти приїхала, навіть місяць не минув. Українці і на Сході, і на Заході однаково не хочуть цієї війни, всі хочуть, щоб Україна була цілісною, єдиною європейською державою», - зазначила мешканка Луганська Наталія Власенко.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі