Україна

Ющенко знову причепився до Тимошенко. Тепер - через книжки

28 February 2008, 15:51
 
Президент України Віктор Ющенко звертає увагу уряду на актуальність питання розбудови національної книготорговельної мережі.

Про це повідомили у прес-службі Президента з посиланням на лист Глави держави керівнику уряду.

У своєму листі до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Глава держави наголошує, що порівняно з 1990 роком кількість книгарень в Україні скоротилася майже в 9 разів і на сьогодні становить близько 400. «Такий стан книгорозповсюдження не може задовольнити повною мірою попит на українську книжку», – зазначає Ющенко.

Президент наголошує, що наразі невиконаним залишається завдання зі встановлення та впровадження урядом нормативів мінімального забезпечення громадян книготорговельними послугами в кожній адміністративно-територіальній одиниці, яке визначене указом від 21.03.2006 «Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні».

«Для того, щоб українська книжка мала можливість реалізувати свою культурну, просвітницьку, інформаційну, виховну та інші функції, прошу вжити заходів щодо розширення книготорговельної мережі та прийняти відповідну постанову Кабінету міністрів України», – наголошує у листі Президент.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі