Місто

У Житомирі рятувальники перевірили гідранти біля згорілого «Релаксу», які водоканал називав придатними до роботи

7 July 2015, 13:38

6 липня комісія у складі фахівців ДСНС та представників КП «Житомирводоканал» здійснили виїзну перевірку готовності пожежних гідрантів, що знаходяться в обласному центрі.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі управління ДСНС України у Житомирській області.

Особливу увагу перевіряючі зосередили на вододжерелах поблизу готельно-ресторанного комплексу «Relax», де 28 червня сталася пожежа. Тоді рятувальники вказували на одну з найголовніших проблем, яка ускладнювала гасіння пожежі – відсутність справного вододжерела неподалік від палаючого закладу. У зв’язку з чим вогнеборцям доводилося їздити для наповнення автоцистерн на водоканал.

Під час перевірки 6 липня комісія дійшла висновку, що використовувати гідранти поблизу готельно-ресторанного комплексу «Relax» за призначенням - немає змоги. Зокрема, гідрант у пров. Цюрупи, який знаходиться у 10 м від закладу, зміщений та занадто низько опущений. Це унеможливлює встановлення на ньому пожежної колонки та не дозволяє відкрутити пожежним ключем, яким укомплектовані автомобілі вогнеборців. Саме тому цей гідрант використати під час гасіння пожежі неможливо.

Одночасно гідрант, який знаходиться поблизу гуртожитку ЖДТУ, що по вул. Черняховського, 103 б, повернути також не можна ані ключем, ані колонкою. Саму ж колонку встановити можна, але відкрити шток для того, щоб вода почала циркулювати не вдається. Отож і він також потребує відповідного ремонту, який допоможе використовувати гідрант за призначенням.

Надзвичайники розповідають, що проблема з придатністю гідрантів та їх технічним станом є болючою для міста вже не перший рік. У Житомирі на обліку знаходиться 1110 пожежних гідрантів, серед яких 246 у несправному стані. Гідранти потрібно постійно обслуговувати та ремонтувати, і це компетенція водоканалу. В свою чергу надзвичайними запевняють, що фахівці ДСНС після кожної перевірки інформували керівництво «Житомирводоканал» про наявні недоліки та несправність пожежних гідрантів в обласному центрі.

Нагадаємо, 28 червня на вул. Черняховського у ресторанно-готельному комплексі “Relax” сталась пожежа, зайнялись готельні номери на верхніх поверхах. Власник закладу, депутат міської ради Олег Малиновський підозрює підпал та говорить про пошкоджений пожежний гідрант у пров.Цюрупи.

Тим часом прес-служба КП «Житомирводоканал» повідомила, що після пожежі, а саме 30 червня, відповідна служба підприємства провела додаткову перевірку гідрантів, розташованих біля «Релаксу», та засвідчила їх повну придатність до роботи.

Фото прес-служби У ДСНС в області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі