Економіка

За півроку платники з Житомира та району поповнили бюджет майже на мільярд гривень

8 July 2015, 10:09

За 6 місяців 2015 року надходження до загального фонду державного бюджету та місцевих бюджетів від платників податків Житомира та Житомирського району склали 914,7 мільйонів гривень.

Про це Житомир.info повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції.

«Упродовж першого півріччя 2015 року до загального фонду державного бюджету платники м. Житомира та Житомирського району сплатили 507,3 мільйона гривень. Це на 166,6 млн грн, або на 48,9% більше показника попереднього року. До місцевих бюджетів цього року надійшло 407,4 мільйона гривень – більше на 16,2%», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, платники спрямували до державного бюджету понад 86,2 млн грн податку на прибуток, що на 2,3 млн грн більше відповідного періоду минулого року. Акцизного податку надійшло 73,2 млн грн, порівняно з відповідним періодом минулого року показник збільшився на 20 млн грн.

Необхідно зазначити, що надходження єдиного соціального внеску в першому півріччі склали 871,0 млн грн, що на 94,5 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

«Відповідно до статті 57 Податкового кодексу, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації», - нагадують у податковій.

Як повідомляв Житомир.info, за шість місяців 2015 року мешканці Житомирської області сплатили 579 тис. грн транспортного податку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі