Суспільство

Житомирський студент, якого зарахували до духовної семінарії в Польщі, прийняв присягу

11 July 2015, 14:16

Колишній студент Житомирського музичного училища Томаш Городинський, якого вже зарахували до духовної семінарії в Польщі, 11 липня прийняв присягу в Полтаві.

Про це Житомир.info повідомив його батько, Едуард Городинський, якому напередодні голова Житомирської ОДА Сергій Машковський обіцяв втрутитись і посприяти у вирішенні проблеми.

«Мені телефонував військовий комісар, говорив, що потрібно надати якісь додаткові документи стосовно травми хребта, яку у дитинстві отримав Томаш, але у той момент я вже був у потязі, їхав до сина у Полтаву», – сказав Едуард Городинський.

Журналісти Житомир.info також поспілкувалися з самим Томашем Городинським. Він розчарований, що мусить проходити строкову службу замість того, щоб вчитися у духовній семінарії.

«Я тут наслухався від хлопців історій про те, як їх забирали в армію, і просто шокований: декого з міліцією забирали просто з ліжка, декого – зненацька відірвали без жодних повісток і не попередивши батьків. Єдине, що надає сили – ми всі разом. Тут хлопці підтримують один одного, у нас тут братерська єдність. Для себе я чітко вирішив, що у будь-якому разі я навчатимусь у духовній семінарії, я обрав для себе цей шлях», – розповів Томаш Городинський.

Як повідомляв Житомир.info, отримавши повістку, 20-річний Томаш був студентом Житомирського музичного училища, це підтверджують документи. Крім того, хлопець вже був зарахований до Вищої духовної семінарії Босих Кармелітів у польському Кракові, а ще має травму хребта. Втім, у військкоматі студенту відстрочку не надали і у день випуску відправили у Полтаву, навіть не давши змоги отримати диплом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі