Події

Справу засуджених депутатів-хабарників розглядав Житомирський апеляційний суд

14 July 2015, 16:20

До апеляційного суду надійшло клопотання від адвокатів двох депутатів Новогуйвинської селищної ради, яких визнали винними у вчиненні корупційних діянь - захисники просять відпустити народних обранців під заставу. Нагадаємо, голова та член земельної комісії отримали хабар у розмірі 80 тисяч гривень за сприяння у виділенні земельної ділянки на території Новогуйвинської селищної ради. У квітні цього року Житомирський районний суд визнав їх винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України. Вирок суду - позбавлення волі одному строком на 8 років, іншому на 8 років і 6 місяців з конфіскацією майна.

Депутати Володимир Решотка та Богдан Діденко подали апеляцію, щоб оскаржити вирок. На засідання Апеляційного суду Житомирської області прийшли громадські активісти Новогуйвинського та бійці батальйону “Полісся”. Депутат Новогуйвинської селищної ради. Наталія Желєзнікова розповідає: якщо апеляційний суд визнає Решотку та Діденка невинними, ніщо не заважатиме їм продовжувати свої корупційні діяння.

«Значить, вони вийдуть на свободу і будуть керувати і продовжувати свою «успішну» діяльність, ось і все. Тому що, розумієте, в такому випадку не зачепили коаліцію, яка і приймала всі ці рішення. І тут треба говорити не тільки конкретно про провину того ж Решотки та Діденка. Абсолютно ні, тут треба говорити про тих, хто їх підтримував»,- розповідає Наталія Желєзнікова.

Адвокати пропонували змінити запобіжний захід на час розгляду справи і випустити засуджених під заставу, але суд відмовив правозахисникам. Громадський активіст Іван Єщенко впевнений: саме ретельний контроль з боку громадськості вплинув на рішення суду.

«Близько 40 хвилин ми чекали на суддівську колегію з нарадчої кімнати. Видно, таке рішення їм далося нелегко, тому що суддя читав рішення з тремтячими руками, пітніли, і так далі»,- каже Іван Єщенко.

Один з правозахисників засуджених подав клопотання про перенесення засідання щонайменше до 24 липня. Втім, через суддівські відпустки розгляд справи перенесли аж на 14 вересня. Активісти розповідають: за справами Діденка та Решотки пильно слідкуватимуть і приходитимуть на кожне судове засідання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі