Місто

До житомирського суду прийшли активісти, щоб підтримати члена Громадської ради Ігоря Пирожка

14 July 2015, 20:10

14 липня член Громадської ради при Житомирській ОДА, активіст із Бердичева Ігор Пирожок приїхав на засідання Богунського районного суду м.Житомира.

Нагадаємо, Ігор Пиріжок був затриманий 23 травня в Житомирі співробітниками СБУ при спробі продати бойові гранати. Було вікрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 25 травня суд відпустив Пирожка під домашній арешт.

14 липня мало відбутися судове засідання, де, за попередньою інформацією, Ігоря Пирожка мали взяти під варту за порушення режиму домашнього арешту.

Нижче коментар Пирожка Житомир.info щодо розслідування справи та сепаратистів в обласному управлінні СБУ.

Я приїжджаю на слідство, витримую всі, які є, вимоги суду по домашньому арешту, працюю в громадській раді, працюю по територіальним громадам. Я ще є керівником оперативного відділу Житомирської обласної організації сприяння люстрації, але десь два тижні тому я подав документ до Міністерства юстиції, до Грицака, керівника Служби безпеки України, що ряд високопосадовців служби СБУ Донецької області ще 4-5 місяців тому, і ще більше року, перейшли до дуже низьких посад по районах нашої області, зробили собі учасників АТО і два-три місяці тому перейшли до центрального апарату СБУ у Житомирській області на посади замів. Всі вони мали відношення до Донецька, всі вони мали відношення до тих підрозділів, котрі зрадили Україну, всі перейшли на сторону сепаратистів, пара фігурантів мали відношення до розгону Майдану, дій проти Революції Гідності. Як тільки це потрапило туди, моментом з’явився документ, що я порушив режим на 8 хвилин. Ви почуйте це: вісім хвилин. Що я зустрічався з представниками криміналітету у Житомирській, Тернопільській, Київській області, щоб мати таку мету: зняти десь там житло, зробити підробні документи та зникнути за кордон. При цьому я виконую всі приписи суду і слідства. Працюю в рамках закону. Вони подали клопотання, що я злісний порушник, що я хочу втекти. Ось така нова видумка СБУ... Ще два дні тому керівництво СБУ в районі з представниками Житомирського СБУ, з представниками Київського СБУ приїхали до Бердичева, прийшли до мене додому, коли я вже був під арештом, тобто знаходився у своїй квартирі, з 8 години і до 10 вечора вони тиснули на мене, щоб я поїхав з ними в Житомир, без жодних доказів. Те ж саме вони зробили з тими, хто має відношення до тих організацій, з котрими я співпрацюю, тобто по всьому місту вони «пресували» всіх людей, хто мав те чи інше відношення до громадського руху. Я знаю, що вони також «пресували» хлопців з бердичівського Правого Сектору. Ми з ними не маємо прямих відносин, але в нас є така інсайдерська інформація. Я думаю, що це не нормально. Тому сьогодні сюди приїжджають люди з Києва, з Тернополя, ось стоять люди, зараз їдуть з Бердичева. Тому що потрібно, щоб були межі для свавілля. І якщо провокувати дії в такий тяжкий час – це провокація.

До суду приїхали активісти, щоб підтримати побратима, але засідання перенесли на 20 липня.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі