Суспільство

У Житомирській області найгірше українську мову знають випускники Володарськ-Волинської гімназії

16 July 2015, 15:53

 Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив список шкіл (станом на 10 липня), у яких десять або більше випускників у 2015 році не подолали поріг «склав/не склав» при складанні тесту ЗНО з української мови і літератури.

У переліку є 237 загальноосвітніх навчальних закладів, з яких лише один – у Житомирській області. «Відзначилася» Володарськ-Волинська гімназія, де всього був 81 випускник, з яких 11 не склали ЗНО з української мови та літератури, тобто набрали менше 22 тестових балів. Всього в Житомирській області 802 загальноосвітні школи.

Найгірші показники має Закарпатська область, в якій налічується 92 загальноосвітніх навчальних заклади, де 10 або більше випускників не склали ЗНО з української мови і літератури (всього шкіл в області 670). Чернівецька (всього 436 шкіл) та Рівненська (680 шкіл) області мають 37 та 27 таких шкіл відповідно. У Київській, Черкаській та Луганській областях немає шкіл, в яких 10 або більше випускників не подолали поріг «склав/не склав» з української мови і літератури в 2015 році.

У рейтингу навчальних закладів за результатами ЗНО з української мови і літератури 2015 року з 7264 шкіл в першу сотню потратив лише Житомирський міський ліцей при Житомирському державному технологічному університеті – займає 75 місце. У другій сотні є два заклади з одного району – Новоград‐Волинський навчально‐виховний комплекс «Гімназія імені Лесі Українки ‐ школа І ступеня» (125 місце) та Новоград‐Волинський колегіум (137 місце).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 43 випускники отримали найвищий бал ЗНО, з них 2 – по двом предметам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі