Культура

За 4 дні вуличні художники осучаснили фасад кінотеатру «Жовтень» у Житомирі

19 July 2015, 14:29

Всього чотири дні роботи знадобилося житомирським вуличним художникам, щоб осучаснити фасад кінотеатру «Жовтень».

В рамках благодійного фестивалю «АрТерапія», який проходитиме у Житомирі з 20 по 25 липня, волонтери власноруч реставрують кінотеатр зсередини, ззовні ж стару радянську будівлю прикрасив двоповерховий малюнок від досвідчених вуличних художників.

Роботу над малюнком учасники «Галереї 850 від Діми Краба» Сандра Самбо та Fucker розпочали ще 16 липня з ретельної підготовки стіни: заґрунтували та замалювали стіну білою фарбою і тільки після цього розпочали графічні роботи.

Відомий житомирський вуличний художник Діма Краб розповів про свій проект та новий рівень розвитку вуличного мистецтва в місті.

«Галерея 850 від Діми Краба» - це команда молодих творчих людей, які об’єдналися заради спільної мети - творити якісні mural та фрески в нашому місті. Це унікальна платформа, яка об'єднує напрямки мистецтва та прояви творчих ініціатив, надає змогу реалізувати ідеї, які стосуються виключно розвитку міста. Основним напрямом є передача культурних знань, шляхом практичного застосування. Не всі з учасників - жителі Житомира. Є творці, яких запрошують на один-два проекти і по закінченню вони їдуть з міста. Наша «Галерея» - це не закритий клуб, це нова арт-платформа в Житомирі, команда якої постійно змінюється. Люди приєднуються з бажанням творити і втілюють свої задуми на стінах будинків. «Галерея 850 від Діми Краба» співпрацює з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту. Ми розробляємо спільні проекти та втілюємо їх в життя. Управління у справах сім’ї, молоді та спорту сильно допомагає в цьому як фінансово, так і бюрократично. Всі наші проекти легальні і погодженні з міським керівництвом. Нам боляче дивитись на те, як це місто спотворило час, вандали та попередня влада. Ми бажаємо прикрасити старі будинки своїми витворами, коштів на ремонт яких у міста немає. Гадаємо, жителям наші роботи сподобаються», - каже Діма Краб.

Роботу якраз встигли закінчити до початку благодійного фестивалю, тож житомиряни вже можуть милуватися якісним професійним графіті в самому центрі міста.

Фото зроблені 18 липня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі